• DOLAR 32.313
  • EURO 35.155
  • ALTIN 2282.292
  • ...
Kayıt Parası Karşılığında 1. Sınıf Eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi, kayıt parası uygulamasında bir ilke imza attı. Lise, 400 lira kayıt parası ödeyenlerin çocuklarına `klimalı sınıf`ta eğitim görme sözü verirken, kayıt parası vermemekte direnen velilerin çocukları ise klimasız sınıflarda öğrenim görecek. Okul yönetiminin söylemiyle, "kayıt ücretinde pazarlık payı damevcut..."

KLİMA VAR, BAŞARI VAR!

Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi yönetimi, kayıt yaptıracak öğrencilerden "Okulun geleceği için bu parayı alıyoruz" diyerek 400 lira talep ediyor. Para da nakit alınıyor. Nisan ayından itibaren hava sıcaklığının yükseldiği, eğitim döneminin sonuna doğru ortalama sıcaklık değerlerinin Mayıs`ta 28, Haziran`da ise 30`un üzerine çıktığı Adana`da, okul yönetimi bu durumu avantaja çevirmiş bulunuyor. Başvuran velilere, nisan ayının ortalarından itibaren klimaların çalıştırıldığı, klimalı sınıflardaki öğrencilerin daha başarılı olduğu, sıcakların dikkat dağıttığı anlatılıyor. 3 idareci, 69 öğretmen, 2 yardımcı personel ve rehber öğretmen ile güvenlik personelinin görev yaptığı okulda 28 derslik,sporsalonu, kütüphane, toplantı salonu bulunuyor. Okulda 1300 öğrenci eğitimgörüyor.

`GELİN YARDIMCI OLURUZ`

Bir veli gibi okul idaresini arayan Habertürk muhabiri, okul yönetiminden şu yanıtı aldı: "Kayıt için 400 lira talep ediyoruz. Buraya gelin daha şeffaf oluruz. Okulumuzun geleceği için bazı ihtiyaçlarımız var. Herkesten ama herkesten talep ediyoruz. Okulumuz eski bina, bazı şeylerin yapılması lazım. Sizin de bunu anlayışla karşılamanız lazım. Siz gelin yardımcı oluruz, 250-200 bir şeyler yaparız."

2 PAKET FOTOKOPİ KÂĞIDI

Seviye Belirleme Sınavı`nda (SBS) başarılı olup Enver Kurttepe Anadolu Lisesi`ne asıl kayıt hakkı kazanan öğrenciler, okula kayıt olmak için 2 paket fotokopi kâğıdı da alıyor. Vesikalık fotoğraf ve ilköğretimdiplomasının yanı sıra istenen 2 paket fotokopi kâğıdı veliler tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.

BAKANLIĞA, 300 ŞİKÂYET GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen hafta yayınladığı genelge ile velilerden kayıt parası alınmaması yönünde bir kez daha talimat verdi. Bakanlık kayıt ücretinin alındığının tespiti halinde okul idarecileri hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt parası ile ilgili şikâyetlerle anında ilgilenip okul müdürlüklerine uyarıda bulunuyor ve gerekli incelemeyi başlatıyor. Bakanlık bugüne kadar 300`ü aşkın şikâyeti değerlendirdi.

İHBAR HATTI: 444 83 83

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, velilerden kayıt parası isteyen okul yönetimlerini, 444 83 83 No`lu telefona ihbar etmelerini istedi. Dinçer şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel bir ekip kurduk. Kayıt parası alındığı iddiasına konu olan okulları tek tek tarıyoruz. Yapılan ihbarı anında değerlendirip, o okulda denetim yapıyoruz. Eğer zorla kayıt parası alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkında inceleme başlatacağız. Vatandaşlar, 444 83 83 numaralı telefona bu konudaki şikâyetlerini bildirebilirler."

HABERTÜRK
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir