• DOLAR 34.09
  • EURO 38.109
  • ALTIN 2835.758
  • ...
Gazze'deki Valilikler saha durumuna ilişkin açıklamada bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal Valiliklerin saha durumunu aktardı:

Kuzey Valiliği:

▪️Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia Al-Nazla bölgesindeki Halima Al-Saadia Okulu'nda yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir çadırın işgal rejimi tarafından bombalanması sonucu 4 kişi şehit oldu.

▪️Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El Kassam Camii çevresindeki vatandaşların evlerine yapılan top atışları sonucu 30'dan fazla kişi yaralandı.

Gazze Valiliği:

▪️Gazze şehrinin batısındaki Al-Nasr bölgesindeki Gençlik ve Spor Kavşağı yakınındaki “Al-Gharabawi” ailesine ait bir konutun işgal rejimi tarafından bombalanması sonucu biri çocuk iki kişi şehit oldu ve iki kişi yaralandı.

▪️İşgal rejimin Gazze şehrinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan mahallesindeki Ebu İskender bölgesindeki "Amr bin El-As" okuluna düzenlediği bombalı saldırı sonucu 3 kişi şehit oldu ve 20'den fazla kişi yaralandı.

▪️15 gündür işgal güçleri El Zeytun mahallesini işgal etmeye devam ediyor.
▪️8. Cadde'nin güneyinde vatandaşların evleri bombalanarak, havaya uçuruldu ve büyük çapta yakıldı.

▪️ 8. Cadde'nin kuzeyindeki çeşitli bölgelere, özellikle de Ali Bin Ebi Talib Meydanı, Lamsalba bölgesi, Ebu Habib Kavşağı ve İslam Külliyesi bölgesine çok ağır işgal topçu bombardımanı meydana geldi.

▪️İşgal güçlerinin savaşın başlangıcından bu ana kadar pişirme gazının girişini engellemeye devam etmesi, vatandaşları can ve mal tehlikesine yol açabilecek naylon, karton ve kumaştan yapılmış alternatiflere başvurmaya zorluyor.

Merkez Valiliği:

▪️Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının batısındaki El-Hasayna bölgesinde işgal rejimi bir grup vatandaşı bombalaması sonucu biri çocuk olmak üzere 8 kişi şehit oldu.

▪️Gazze Şeridi'nin merkezinde Nuseyrat'ta Eski Mahkeme Caddesi üzerinde "Eid" ailesine ait bir eve işgal rejimi tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu 2'si çocuk, 3'ü kadın 6 kişi şehit oldu.

▪️İşgal rejimin Nuseyrat kampının kuzeyindeki Vadi Gazze Köprüsü yakınlarında bombalaması sonucu bir kişi şehit oldu.

▪️İşgal rejimi, Nuseyrat kampının kuzeybatısında “Radi” ailesine ait bir evi bombaladı.

▪️İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeyinde, yeni kampın batısında "Ebu Şaviş" ailesine ait bir evi bombaladı.

Han Yunus Valiliği:

▪️İşgal rejimin Han Yunus şehrinin güneydoğusunda İslam Üniversitesi yakınındaki “Jarghun” ailesine ait bir evi bombalaması sonucu 2 kişi şehit oldu ve bir kişi yaralandı.

Refah Valiliği:

▪️İşgal rejimin Refah şehrinin kuzeyindeki Oraiba bölgesinde iki vatandaşı bombalaması sonucu iki kişide şehit oldu.

▪️İşgal rejimin Refah şehrinin batısındaki El-Firdous Okulu çevresini hedef alan topçu ateşi sonucu 1 kişi şehit oldu ve 1 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

▪️Refah şehrinin çeşitli yerlerinde, bu sabahtan itibaren şehit cenazelerine ulaşıldı.

▪️İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah şehrinin batısındaki Al-Alam kavşağı yakınlarında bir grup vatandaşı bombaladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir