• DOLAR 34.02
  • EURO 37.881
  • ALTIN 2823.164
  • ...
SON DAKİKA
Gazze'deki Filistinlilere sel uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Deyr el-Belah Belediyesi, duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Özellikle yaklaşan yağmur dönemi nedeniyle Selka Vadisi çevresinde tehlikeleri göz önünde bulundurarak, yerinden edilmiş tüm insanları ikamet yerlerini ve çadırlarını mümkün olan en kısa sürede boşaltmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Selka Vadisi çevresinin, Deyr el-Belah kentinde kışın su baskını tehlikesi altındaki riskli noktalardan biri olduğuna vurgu yapılan açıklamada, selin bu bölgede yaşayan yerinden edilmiş insanların canlarını riske attığına dikkat çekildi.

Deyr el-Belah Belediyesi ayrıca, uluslararası topluma "Belediyeler, hastaneler ve yardım dernekleri de dahil olmak üzere insani hizmet ekiplerinin vatandaşlara gerekli hizmeti sunma yönündeki insani görevlerini yerine getirebilmeleri için acilen müdahale etmesi" çağrısında bulundu.

İşgal rejimi, yağmur suyunu toplamak için her kış doğudan Selka Vadisi'ne bitişik barajlar açmaya çalışıyor, bu da Deyr el-Belah kentinin doğusundan batısına uzanan dar vadinin her iki tarafındaki alanların sular altında kalmasına neden oluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir