• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
"Erciş'in il olması için çok çalıştık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ankara Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerinde bulunan dernek binasında yapılan toplantıya yönetici, üye ile çok sayıda misafir katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Ankara Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer İzgi 2 yıl boyunca Erciş için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Ankara'da sadece Erciş'in değil Van'ı hatta tüm bölgeyi de temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

İzgi, "Hepimizin bildiği gibi 23 Ekim 2011'de Van ve Erciş'i vuran çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bu afette can ve mal kayıplarımız oldu. Bu süreçte Ankara'ya gelen birçok hemşerimize maddi manevi gerekse iş konusunda yardımcı olduk." dedi.

 

Depremlerden sonra bir "Erciş Raporu" hazırladıklarını söyleyen İzgi, söz konusu raporu başta Başbakanlık olmak üzere birçok kuruma gönderdiklerini belirterek, "Yine birçok bakan, milletvekili parti genel başkanı, genel başkan yardımcıları ile çok sayıda STK'ya da bu raporumuzu ulaştırdık." şeklinde konuştu.

 

"Erciş il olsun diye çok çalıştık"
Zafer İzgi Erciş'in il olması için çok çalıştıklarını bunun çok sayıda dergi ve yayınla seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade ederek, "300 katılımcının ve birçok akademisyenin katıldığı "Van'ın dünü bu günü ve yarını" adlı panel düzenledik." dedi.

 

Konuşmaların sonunda Yapılan 8. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden Zafer İzgi seçilirken yardımcılığına Ümit Talip Kaya, genel sekreterliğe ise Ömer Canpolat seçildi. (Hamza Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir