• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
"KOAH, her yıl 3 milyon kişinin ölümüne neden oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, "20 Kasım Dünya KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) günü ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
KOAH' (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı)ın nefes darlığına, öksürük ve balgam hastalıklarına ve sigara içilmesi takdirde gerçekleşebileceği uyarısını yapan Acar, "Nefes darlığınız varsa, öksürük ve balgam yakınmalarınız sık sık tekrarlıyorsa sigara içtiyseniz veya halen içiyorsanız, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalığına bulaşabilirsiniz!" ifadelerini kullandı.

KOAH hastalığının dünyada 50 milyon kişiyi etkilediğini belirten Acar, "KOAH dünyada 50 milyon kişiyi etkileyen ve her yıl 3 milyon kişinin ölümüne neden olan bir hastalıktır. KOAH hava yollarında tıkanmaya neden olan ve nefes darlığına yol açan kronik bir hastalıktır. En başta sigara olmak üzere, zararlı, gaz, duman ve tozlara maruz kalmaya bağlı olarak gelişir" dedi.

KOAH hastalığının tespitini yapmanın çok kolay olduğunu dile getiren Acar, "KOAH tanısı basit bir soluk testi ile konulur. Oysa bugün KOAH olan hastaların yüzde 25-50'sinin hastalıklarını bilmedikleri görülmüştür ve KOAH tanı konulmadığında hayatı tehdit eden, ciddi bir hastalıktır. Sigarayı bırakmak atılması gereken ilk adımdır. KOAH herhangi bir Göğüs Uzmanı'na gidildiği takdirde kolay tedavi edilebilen bir hastalıktır" ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir