• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
E- imar sistemi devrede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Esenler Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi projesi kapsamında E-imar sistemini de uygulamaya koydu.

Esenler Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün bir süredir üzerinde çalıştığı e-imar uygulaması devreye girdi. İlçe sınırları içinde yaşayanların kendi gayrimenkulleri ile ilgili imar durumlarını öğrenebilmelerine olanak sağlayan sistem sayesinde, vatandaşlar artık imar ile ilgili bilgilerini belediyeye gelmeden evlerinde veya işyerlerinde internet üzerinden rahatlıkla öğrenebilecek.

"Görüntülerine de ulaşılabiliyor"
E-imar durumu uygulamasının devreye girmesiyle, vatandaşlar internet üzerinden imar durumlarıyla ilgili gereken bilgilere ulaşabilecek ve Kent Bilgi Sistemi dâhilindeki 360 Panorama ile imar bilgilerini aldığı gayrimenkulün görüntülerine de ulaşabiliyor. Zamandan tasarrufta önemli bir adım olan sistem, emlakçılar, avukatlar ve ekspertizler başta olmak üzere imar ile ilgili iş ve işlem yapan tüm vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağlıyor.

E - imar sistemi sayesinde vatandaşlar, www.esenler.bel.tr adresine girerek interaktif işlemler - e-imar linki üzerinden ister ada, parsel numarasını girerek ister adres yazarak ilgili imar durum bilgilerine ulaşabiliyor. Esenler Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü yetkilileri, internet üzerinden sanal ortamda elde edilen bu imar bilgilerinin resmi bir evrak olmadığı, sadece bilgilendirme amaçlı olduğunu kaydettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir