• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Batman'ın turizm potansiyeli ortaya çıkarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman'ın kültür ve turizm açısından dikkat çekici yerleşim yerlerinden Çayüstü köyünü ziyaret ederek buradaki mağara evlerde incelemelerde bulundu.

Ziyarete Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Jandarma Komutanı Hacı Sarıışık, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, İl Özel İdare personeli ile Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Emin Bulut katıldı.

Çayüstü girişinde Muhtar Mesut Ekinci ve köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Arslan, burada öncelikle köyün en yaşlı sakini Hüseyin ve Fatma Ekinci çiftini evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

İçinde buzdolabından televizyonuna kadar her türlü elektronik eşyanın yer aldığı mağara evleri ilgiyle inceleyen Arslan, önümüzdeki dönemde bu bölgenin turizme kazandırılacağını kaydetti.

Ilısu Barajı gölünün oluşmasıyla köyün sular altında kalmayacağını ancak buranın daha güzel bir yere taşınacağını ifade eden Arslan, böylece Batman'da ya da değişik yerlerde ikamet etmek zorunda kalan 70'e yakın ailenin de yeni yerleşim alanına geleceğini belirtti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir