• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Tarihi yapılar restore edilerek turizme kazandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Valiliği'nce başlatılan tarihi yapıların restorasyonu yapılarak turizme kazandırma çalışmaları kapsamında, Kırnepet Ağa Konağının restorasyonu için çalışmalara başlandı.

 

Vali Veysel Yurdakul, restorasyon çalışmalarının sürdüğü konakta yaptığı incelemelerin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu konağı bir Bitlis evi olarak restore ederek, kafe otel ve bahçesiyle turizme kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl Ağustos ayında teslimi yapılacak. Burayı özellikle Bitlis evinin tarihi ve mimari özelliklerinin yansıtıldığı, Bitlis oyunlarının, mutfağının, ziyaretçilerle, turistlerle paylaşıldığı bir mekan haline getirmeyi düşünüyoruz. Güzel bir bahçesi var. Burada görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışmaları yakından takip ediyor. Yapılacak bir düzenleme varsa ona müdahale ediyorlar. Bu ve benzeri konaklar ile sivil mimari örneklerinin süratle turizme kazandırılması için çok ciddi bir çaba içerisindeyiz" dedi.

 

Yurdakul, onarılmayan tarihi yapıların tahrip olup yıkıldığına dikkat çekerek "İnşallah benzeri sivil mimari yapı örneklerini de önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Özel İdare ve yerel işadamların finansıyla hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Geç kalınmış bir proje. Bu sivil mimari örneklerimizin süratle yaşama geçirilmesi gerekiyor. Öbür türlü bunlar sürekli tahrip olup yıkılıyorlar. Onun için bizler 'Zararın neresinden dönersek kardır.' anlayışını örnek bir model olarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ben bu konağın Bitlis turizmine, Doğu Anadolu turizmine, Türkiye turizmine hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir