• DOLAR 33.983
  • EURO 37.731
  • ALTIN 2820.186
  • ...
UCM Savcısı: Netanyahu ve Galant için tutuklama emri çıkarılmasını engellemem için baskı gördüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Khan, BBC'ye verdiği demeçte, "Mahkemenin iddia edilen savaş suçları konusunda tüm devletleri aynı standartlara göre sorumlu tutacağını göstermesi önemlidir" dedi.

Han, tutuklama emri çıkarmasını engellemek için bazı dünya liderlerinden baskı gördüğünü söyledi ve birçok cumhurbaşkanının "Gazze Şeridi'ndeki soykırım suçuna karışanların kovuşturulmasına devam etmemesi konusunda kendisine tavsiyede bulunduğunu ve uyardığını" söyledi.

Reuters'ın bildirdiğine göre, UCM savcısı 25 Ağustos'ta mahkemenin "İsraillileri" soruşturma yetkisine sahip olduğunu vurguladı.

Han, yargıçlardan Netanyahu ve Galant hakkındaki tutuklama emirleri konusunda acil bir karar vermelerini istedi.

Cuma günü yayınlanan mahkeme dosyalarında, başsavcı, siyonist yetkililere karşı gerekli tutuklama emirlerini inceleyen yargıçları "gecikmemeye" çağırdı ve "bu işlemlerdeki herhangi bir gereksiz gecikmenin zararlı olacağını" söyledi.

"Mahkemenin Filistin topraklarında vahşet suçları işleyen İsrailliler üzerinde yargı yetkisine sahip olduğunu" vurguladı. Khan ayrıca yargıçlardan "hükümetler ve diğer taraflarca gündeme getirilen yasal itirazları reddetmelerini" istedi.

Mayıs ayında, bir grup Cumhuriyetçi senatör, Han'a bir mektup göndererek, onu Netanyahu ve diğer siyonist yetkililere karşı uluslararası tutuklama emri çıkarması konusunda uyardı ve bunu yapması halinde "ağır cezalarla" tehdit etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir