• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Vali Yavuz: Değerler eğitimine daha fazla önem verilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya’da Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenler toplantısı gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezinde ilk olarak okul müdürleri toplantısı düzenlendi.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülecek olan “ÖNEM Projesi “Sunumu ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır‘ın konuşmaları ile başladı.

Akabinde toplantı da konuşan Vali Yavuz, “Hepinizin bildiği gibi eğitim; insanın kendini gerçekleştirebilmesi, geliştirebilmesi, başta kendine faydalı, iyi insan olabilmesi, daha sonra ailesine, içinde yaşadığı topluma bir katkı sunabilmesini sağlayan en önemli araçlardan bir tanesidir. Eğitim, insanlara aynı zamanda incelik, nezaket ve zarafet öğretir. Eğer bunları öğretmiyorsa o eğitimde de sorun vardır” dedi.

Konuşmalarının devamında Vali Yavuz “Değerler eğitimine daha fazla önem verilmeli” teması üzerinde durarak, “Sadece akademik eğitimin başarı değil, iyi insan, iyi vatandaş modeli üzerinde de durulması gerektiğini bu nedenle, değerler eğitimine daha fazla önem verilmeli ve öğrencilerimize güzel örnek olunmalıdır. Ayrıca okullarımızın bulunduğu mahallerde,   denetimler aksatılmadan devam etmelidir. Emniyet birimlerimiz okulların çevresinde bu tür çalışmaları özenle yapmaktadır. Sizler de okul irtibat görevlisi emniyet personelleriyle iletişim halinde olmalı, istenmeyen hadiselerin yaşanmaması için koordineli bir şekilde hareket etmelisiniz” diyerek sözlerine son verdi.

Okul müdürleri toplantısının ardından rehber öğretmenler toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda rehber öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Vali Yavuz, şunları söyledi: Değerli öğretmenlerimiz sizleri önemsiyoruz, ulvi bir görev yürütüyorsunuz, sizlere güveniyoruz. Çocuklarımızın gelişiminde ve gelecekte ki meslek seçimlerindeki rolünüz çok büyüktür. Deprem dolayısıyla sıkıntıya düşmüş, parçalanmış aileler, ailesinde madde bağımlılığı ve cezaevinde bulunanlar ya da aynı evde aile bireyleri arasında psikolojik problemi ve sorunları olan öğrencilerimizle özel olarak rehber öğretmenlerimizin ilgilenmesini bekliyoruz. Yine maddi geliri iyi olmayan ailelerimizin çocuklarına eğitim-öğretim sürecinde gerekli her türlü desteğin sağlanması konusunda Kaymakamlarımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize gerekli talimatları vermiş bulunmaktayız. Okul Müdürlerimizin ve siz rehber öğretmenlerimizin bu konuyu yakından takip etmelerini istiyorum. Ayrıca okullarımızdaki rehberlik servislerinin aktif olarak çalıştırılması da okul müdürlerimizden bir diğer beklentimizdir.”  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir