• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Araçları Yakılan İşadamı İsyan Etti: Ben de Kürdüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürt işadamı, araçlarının yakılmasına isyan etti. Şırnak`ta yol yapımında çalışan 10 aracı PKK`lı teröristler tarafından yakılan iş adamı Atilla Bilgin, yaşanan olayı kınadı. Kendisinin de Muşlu ve Kürt olduğunu ifade eden Bilgin, "200 kişi buradan ekmek kazanıyor. Bu yapılan büyük haksızlık. Kınıyorum. Halkımızın da durumu görmesini istiyorum." dedi.

Yapılacak olan yolun Şırnak ile Van arasındaki 7 saatlik süreyi 2,5 saate indireceğini belirten Bilgin, "Ayrıca, Van tarafındaki sınır kapısı ile Şırnak tarafındaki Habur sınır kapısını birleştirecek olan güncel Modern İpek Yolu diyebileceğimiz bir fonksiyona sahip." bilgisini verdi. Yol çalışmasında yaklaşık 200 kişinin ekmek yediğini anlatan Bilgin, "Şırnak için yöremiz için 50-60 fabrikadan çok daha önemli bir fonksiyona sahip. Ben kendim de Kürdüm, Muşluyum. Eğer ben İstanbullu bir iş adamı olsaydım gelip burada bu risklere girmezdim. Bu yörenin insanı olarak ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum. Benimle beraber yaklaşık 200 kişi buradan ekmek kazanıyor. Bu açıdan bu yapılanı büyük bir haksızlık olarak görüyorum ve kınıyorum, halkımızın da bu işin bilincinde olmasını istiyorum. Allah kabul etmesin diyorum." şeklinde konuştu.

İş yeri yetkililerinden Nurettin Dicle ise dünkü olayın çalışmalarını büyük oranda sekteye uğrattıklarını ifade etti. Dicle, yolun asıl amacının Gürbulak sınır kapısından gelen araç ve TIR akışını Habur`a bağlamak olduğunu vurguladı. Dicle, "Bu durumda mağdur olan Şırnak ve Şırnak halkıdır. Çünkü kör bir noktada kalan Şırnak’ın hiçbir yerle bağlantısı yok. Tek bağlantısı Şırnak-Van yoludur. Bu da maalesef çalışmalarımıza büyük bir sekte vurmuştur." açıklamasında bulundu. Kaynak: Ciha


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir