• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Bingöl'de UMEM toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl'de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kurs yönetim toplantısı yapıldı. UMEM'in meslek edindirme projesi olduğunu söyleyen BİNTSO Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt, "UMEM, nitelikleri yetersiz olan ya da teknolojik değişimler sonucu nitelikleri manasını yitiren işsizlerimizi kurs vererek yetiştiren ve nitelikli insan kaynağı bulamadığı için verimsiz çalışan şirketlerimiz için rekabet gücü kazanmaya neden olan bir projedir." dedi.


Firmaların UMEM projesi kapsamında kurslarda yetişen elemanları istihdam edip, sağlanan teşviklerden yararlandığını belirten Başbozkurt, "Bingöl ilimizdeki donanımları yenilenen meslek lisemizde en son teknoloji ile eğitim görüyor, teorik eğitim ve İEP'lerle hem bir meslek ediniyor, hem de günlük 20 TL kazanıyor. Bu eğitimler sonucunda başarılı oldukları takdirde, istihdam edilme şansı elde ediyor." ifadelerini kullandı.


Proje kapsamında firmalar tarafından istihdam edilen kişilerden 18-29 yaş arası erkekler ve yaştan bağımsız kadınlar için 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekler için ise 30 ay süreyle sigorta priminin işveren payı ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacağını ifade eden Başbozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:


"UMEM Projesi katılım hususunda Bingöllü işverenlerimizi ve işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı BİNTSO ile irtibata geçmelerini ve bu imkânlardan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. İşverenlerin ihtiyaç duydukları alanda kurs açma başvurularını BİNTSO'ya yapmaları gerekmektedir. Kurs açma talebi, kursa başvuruda bulunan en az başvuru sahibinin belirlenmesinden sonra UMEM Bingöl il kurs yönetimi kararı ile ivedilikle açılacaktır."


Toplantıya Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt, İŞKUR Müdür Yardımcısı Cevdet Tiymuroğlu, İŞKUR Şube Müdürü Ercan Gön, MEB İl Şube Müdürü Orhan Seven ve Ensüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdulselam Begiş katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir