• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Umut Kervanı, Bingöl'de ağustos ayında da yardımlarını ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Bingöl Derneği, 2024 yılı ağustos ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, "Ağustos ayında; 151 aileye 108 bin 701 TL değerinde gıda yardımı, 11 aileye 10 bin 400 TL değerinde kırımızı et yardımı, 3 aileye 8 bin 600 TL değerinde ev eşyası takımı, 1 aileye 2 bin TL değerinde giyim yardımı, 19 aileye 114 bin 750 TL değerinde nakit (para) yardımı olmak üzere toplamda 185 aileye 244 bin 451 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca Filistin (Gazze) için 98 bin 720 TL, yurt dışı yardım faaliyetleri kapsamında ise 127 bin 100 TL yardım yapılmıştır. Genel toplamda 470 bin 271 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk" dedi.

"Sosyal Yardımlaşma toplumlar arası ilişkileri kuvvetlendirir"

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Gönül, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak ağustos ayı faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Allah'a hamd ederek koyulduğumuz bu manevi yolda tüm ihtiyaç sahibi ailelerimizin dualarını alarak topluma katkı sunmaya faydalı olmaya çalıştık. Üye ve gönüllülerimiz ile beraber gayret ettik. Yaz tatilinin artık bitmesi nedeniyle öğrencilerimizin kırtasiye malzemesi için çalışmalar gerçekleştirdik. İnşaallah bu yardımlarımızı dağıtmaya başlıyoruz. Umut Kervanı olarak çalışmalarımızda elimizden geldikçe topluma faydalı bir birey yetiştirmek ve farkındalık oluşturmaktır. Bu doğrultuda sağlıklı toplumlardan meydana gelen mutlu toplumlar, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın temelini oluşturan en önemli yapı taşlarından biridir. Sağlık sorunları olan bir birey, çevresindeki insanların yardımına ihtiyaç duyar. Bu sebeple toplumu oluşturan bireyler maddi ve manevi olarak birbirleri ile ne kadar yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olursa, o toplum o kadar huzurlu ve mutlu olur. Ve bu sonucun birtakım güzellikleri de şunlardır. Toplumlar arası ilişkileri kuvvetlendirir. Toplumda aitlik duygusu gelişir. Toplumun bir parçası olma duygusu doğar. İnsanlara yardım eden bireyler, diğer insanlara örnek bir davranış sergilerken ilham verir. İnsanlar birlik ve beraberlik çatısı altında yer aldığında daha mutlu hissederler. İnsanlara güven duygusunu aşılar. İnsanlar yalnız olmadıklarını anlarken, çevrelerinde onlara destek olan bireylerin varlığından haberdar olurlar. Umut Kervanı olarak daha duyarlı bir toplum için gelin hep beraber birbirimize umut olalım" diye konuştu.

"Kırtasiye paketi 1.000 TL"

Kırtasiye yardımları hakkında bilgiler veren Gönül, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz kırtasiye yardımlarımızı inşaallah 2024-2025 yılı eğitim öğretim sezonunda da öğrencilerimize ve muhtaç olan ailelerimize dağıtımımızı yapacağız. Bu yıl imkânlarımız kısıtlı, biraz da ekonomik sebeplerden dolayı başvuruda bulunan ailelerin sayısı gittikçe çoğalmaktadır. Öğrencilerimiz; kırtasiyeye yönelik kalem, defter silgi şeklinde isteklerini sıralamaktalar. Kırtasiye paketimiz 1.000 TL’dir. Bir öğrencimizin okula başlarken lazım olacak her malzeme bu paketin içinde yer almaktadır. Kırtasiye paketi içerisinde; okul çantası, okul defteri, suluk, boya çeşitleri gibi kırtasiye malzemeleri bulunmaktadır. Katkı sunmak isteyen herkesi davet ediyoruz, küçük büyük demeden bir kalem, bir silgi de olsun. Bizlerde Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak hayırsever kardeşlerimizden bağışlarımızı aldık. Cenabı Allah nasip ederse en kısa sürede bu ailelerimizin çocuklarına bu kırtasiye yardımlarımızı ulaştıracağız. Siz hayırsever kardeşlerimizin dua ve desteklerini bekliyoruz. Çalışmalarda emeği geçen hayırseverler başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun" şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir