• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mısır`da Gergin Bekleyiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kahire: Muhammed Mahmud Olayları’nın ikinci yıldönümünde Mısır’da olağandışı hareketlilik gözleniyor. Dün geceden itibaren Tahrir Meydanı’nda toplanan devrim ve değişim hareketlerine mensup gençler, bugünkü eylemler için hazırlık yaptı.

Rabia Meydanı’nında yoğun güvenlik önlemleri alan Cunta polis ve askeri birlikler, meydanda trafiğe kontrollü geçiş izni veriyor. Cumhurbaşkanlığı İttihadiyye Sarayı önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bu gün Kahire’de öğrencilerin okullara gitmediği, okul taşıt araçlarının servis yapmadığı gözlendi. Devrim ve Değişim hareketlerine mensup gençlerin Tahrir Meydanı, Darbe Karşıtı Milli Koalisyon’un ise Rabia Meydanı ve İttihadiyye Sarayı önünde toplanması bekleniyor.

Müslüman Kardeşler’in Tahrir Meydanı’nda cemaat olarak bulunmayacakları, ancak oradaki eylemlere şahısların destek vereceği tahmin ediliyor.

Mısır’da Darbeye giden yolda en önemli adım olan 30 Haziran gösterilerini organize eden Temerrud gibi gruplar Muhammed Mahmud`da toplanan gençlerin tepkisini azaltmak için devreye girmeye çalışıyor. Devlet resmi olarak eylemleri kutlamak istedi ancak gençler bunu reddetti.

Yüksek Askeri Konsey döneminde askerin kışlasına dönmesi için Muhammed Mahmud Caddesi etrafında yapılan protesto gösterileri 6 gün sürmüştü Polis ve askerin meydana sert ve acımasız müdahalesinin ardından 38 kişi Şehid, 3500 kişi de yaralanmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir