• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Mursi`ye Destek İçin `Beyaz Kıyafet` Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE: Mısır`da darbe karşıtları, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek olmak için beyaz renk kıyafet giyme kampanyası başlattı.
 
Mursi`nin oğlu Üsame Mursi`nin, babasının hapishanede ön ve yan profilden beyaz gömlekle çekilerek basına sızdırılan resimlerini facebook`taki sayfasına koymasıyla başlayan kampanyaya darbe karşıtları da büyük destek verdi.
 
"İzzetin rengi beyaz" başlıklı kampanyaya katılanlar, sosyal paylaşım sitelerinde darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi`ye verdikleri desteği ifade etmek için beyaz kıyafetlerle ön ve yan profilden çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.
 
Kampanyaya katılanlardan Ahmed Ali, yazdığı mesajda, "Başlattığımız kampanyayla sayın Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü onu cumhurbaşkanlığına biz seçtik" ifadesini kullandı.
 
Darbe karşıtları, sosyal medyada 1 milyon beyaz giysili fotoğraf yayınlama ve cuma günü de beyaz giysilerle gösteri düzenleme çağrısında bulundu.
 
"Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi, 4 Kasım`da gerçekleşen duruşmasında beyaz önlük giymeyi reddetmiş ve salona takım elbiseyle gelmişti.
 
Geçtiğimiz günlerde ise Mısır basınında Mursi`nin hapishanede çekildiği belirtilen fotoğrafları yayınlanmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir