• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afet Eğitimi Kongresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANTALYA - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) ve AYSADER tarafından gerçekleştirilen Uluslararası katılımlı 1. Ulusal Afet ve Afet Eğitimi Kongresinde bilim, bürokrasi, medya, sivil toplum temsilcileri ile alanında tanınmış uzmanlar katılarak tebliğ, görüş ve önerilerini belirttiler.


Afet eğitimi ile ilgili ana konular çerçevesinde 4 gün süren kongrenin, davetli ve katılımcı profili ile geniş bir yelpazeye hitap ettiğini söyleyen Kongre ve Sendika Başkanı Gürkan Avcı, "Kongremizde, doğal afetler, afetlerle mücadele yapılması gerekenler ve ilk müdahale teknikleri, afet tıbbı, afet eğitimi ve yeterlilikler gibi konular ele alındı.
Deneyim sahibi bürokratlarımız, akademisyenlerimiz, hekimlerimiz, doğal afetlerle ilgili hizmet veren kurum ve kuruluşlarımız bir araya geldi. Bağımsız oturumlarla ülkemiz geleceğine yönelik kapsamlı bir dizi paneller düzenledik. Konularla ilgili kurs ve tatbikat organize ederek teorik ve pratik bilgileri tüm katılımcılara sunmayı hedefledik." diye konuştu.


Deprem ülkesi olan Türkiye'de afet eğitiminin çok yetersiz olduğunu belirten Avcı, "Afet ve afet eğitimi konusunda öğrenilmesi gereken hemen çoğu şeyin öğrenebileceği en efektif yerlerin okul olduğunu ve öğretmenlerin afet eğitimi konusunda bilgilendirilmelerinin ve hizmet içi kurslara alınmaları gerektiğine inanıyorum. Afet eğitimi konusunda tüm vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Doğal afetlerde yapılması gerekenler, ilk müdahale teknikleri, afet tıbbı, afet eğitimi ve yeterlilikler gibi konular da teorik ve pratik bilgiler doğrultusunda tüm halkımızı, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin eğitime tabi tutulması büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir