• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
`Aşura bir matem günü olmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Nizip ilçesinde faaliyet yürüten İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Belediye Düğün Salonu`nda saat 19.00`da "Hz. Hüseyin ve Aşura" etkinliği düzenledi.

Program Dr. İbrahim Vural`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an tilavetinin ardından İhsan-Der Başkanı Halil Vural, dernek olarak yaptıkları programları ve yardımları anlattı.

Ardından Hz. Hüseyin`in şehadetini anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Daha sonra Tekbir İlahi Gurubu ilahiler seslendirdi.

Program Molla Müfit Yaray Hocanın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile devam etti.

Yaray Hoca, "İslam tarihinde hicri 61 yılına kadar Aşure günü hep bayram olarak kutlanmıştır. Çünkü Hz. Âdem ile Hz. Havva`nın ayrılığının son bulduğu, Hz. Nuh`un gemisinin Cudi Dağı`na oturduğu, Hz. İbrahim`in Nemrud`un yaktığı ateşten kurtulduğu, Hz. Eyyüp`un başına gelen musibetlerden kurtulduğu ve Hz. Yakup`un gözlerinin açıldığı gün hepsi Aşura gününe denk gelmektedir. İslam dinindeki birçok güzel olay Aşura gününde olmuştur. Aşura gününün bir bayramdan bir matem gününe dönüşmesine ise Hz. Hüseyin`in Kerbela`da Yezit ve taraftarları tarafından şehit edilmesinden dolayı artık bir matem günü olmuştur." dedi.

Yaray Hocanın konuşmasının ardından program Mahmut Atmaca`nın şiir okuması ile devam etti. Okunan şiir ve ezgilerden sonra Ali Ateşçi Hocanın kapanış duasıyla program son buldu. (Bayram Çakar - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir