• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
İstanbul'da "Hayat Namazla Güzeldir" yürüyüşü yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her sene birçok ilde gerçekleştirilen eğitimler ile binlerce çocuğa namaz eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler eğitimi de veriliyor

Bu yıl "Namaz Hür Aksa'da Daha Güzel Olacak" sloganıyla 1 Eylül Pazar günü ikindi namazına müteakiben Bağcılar Hazreti Ebubekir Camii'nde başlayacak olan yürüyüş kapsamında yüzlerce çocuk ellerinde namazın önemine değinen döviz ve pankartlar ile Bağcılar Meydanı'na kadar yürüyecek.

Meydanda gerçekleştirilecek programda çocuklar cemaatle namaz kılacak, tesbihat edecek ve dualar okuyacak.

İfsada karşı umut olmak için namaz programları düzenleniyor

Gerçekleştirilecek etkinlik ile ilgili İLKHA muhabirine yazılı açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, " Toplumlar üzerinde, özellikle İslam toplumu üzerinde yıllardır uluslararası ifsat projeleri yürütülmektedir. İnsanı ahlak ve fıtratın dışına çıkarmak için ciddi sermayeler dökülmektedir. İnsanı yaradılış gayesinin dışına çıkaran türlü türlü tuzaklar kurulmakta, kula ve maddeye kulluğa götüren ortamlar hazırlanmaktadır. Bunların neticesi olarak aileler dağılmakta, kimsenin görmediği ve gördüğü halde güçlünün çekinmediği ortamlarda her türlü zulüm ve suç pervasızca işlenmektedir. Bu karamsar tabloya bakan, belki de umutsuz duruma düşecek gibi oluyor. İşte bu tablo karşısında, her şeye rağmen bir umut güneşi mesabesinde bir çalışma olan 'Hayat Namazla Güzeldir' programımızı icra ediyoruz. Bu programımız ile her türlü ifsat, ahlaksızlık ve inançsızlıkla mücadele eder bir duruşla, 'sen Allah'a yönelirsen Allah da seninle olur ve seni her türlü çirkeflikten muhafaza eder, zira Allah’ın vaadi haktır' diyor ve bunu ispat ediyoruz." dedi.

"Namaz Hür Aksa'da Daha Güzel Olacak" teması işlenecek

Kalplerin ancak Allah anmak ile mutmain olduğu gerçeğiyle hayatın namaz ile güzelleşeceğine inandıklarını belirten Vergili, "Bu anlamda Kuran Nesli Platformu olarak her sene Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başlarında 'Hayat Namazla Güzeldir' adıyla yeni namaza başlayan 6-10 yaş arası çocuklarımıza dönük program düzenliyoruz. Bu sene siyonist israilin dünyanın ve sözüm ona İnsan hakları savunucularının gözü önünde Gazze’de Filistin'de bir soykırım yaşatmakta ve bunu insafsız bir şekilde göstere göstere yapmakta. Biz her fırsatta ve her zamanda Gazzeli, Filistinli mazlum Müslüman kardeşlerimizin yanında olduk ve olacağız. Bu münasebetle 'Hayat Namazla Güzeldir' programımıza 'Namaz Hür Aksa'da Daha Güzel Olacak' temasını ekledik. Ellerimizde ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın posterleri olacak." diye konuştu.

İstanbul halkına programa katılma çağrısı

İstanbul'un her iki yakasında ayrı programların gerçekleştirileceğini vurgulayan Vergili, " Avrupa Yakası programını 1 Eylül Pazar günü saat 17.00'da Bağcılar Hazreti Ebubekir Camisi önünde başlatacağız. Oradan Bağcılar Meydan Camisine yürüyeceğiz. Namaza yeni başlayan bu çocuklarımıza Namazın önemini ve kazancını tekrar hatırlattıktan sonra, camide çocuklardan müteşekkil bir cemaat, imam ve müezzin ile namaz kıldıracağız. Ve onları ödüllendireceğiz. Ardından programımız sona erecek. Anadolu Yakası programımız 15 Eylül Pazar günü yapılacak. Bu kutlu ve hayırlı programımıza namaz gönüllüsü tüm İstanbul halkımızı çocukları ile birlikte davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir