• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Batı Şeria'ya 2002'den bu yana en yoğun saldırılar: Hamas'tan açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bu operasyon, Batı Şeria topraklarını istila etme, halkını sürme ve tehcir etme planı bağlamında gerçekleşiyor.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, siyonist rejimin Batı Şeria’nın Tulkerim ve Tubas kentlerindeki operasyonlarının başarısızlığının Cenin kentinde de yaşanacağına vurgu yapılarak, Filistin halkının direnişinin kırılamayacağı ve tek seçenek olarak birlik içerisinde direnişin önemine dikkat çekildi.

Arap ve İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası topluma çağrı yapılan açıklamada, siyonist rejimin Filistin halkına karşı izlediği suç politikasının durdurulması gerektiği vurgulandı.

Ne Olmuştu?

Siyonist rejim, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına "2. İntifada"nın yaşandığı 2002'den itibaren en yoğun ve kapsamlı "Yaz Kampları" adlı saldırısını başlattığını duyurmuştu.

Tubas kentine bağlı el-Faria Mülteci Kampı'ndan sonra Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'ndan çekilen işgal askerlerinin Cenin'deki saldırıları ise 3. gününde devam ediyor.

Bölgenin altyapısında ağır hasara yol açan saldırılarda 17 Filistinli şehit edilmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir