• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Yazın sağlık deposu 6 süper yeşil besin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Salatalık

Su oranı yüksektir. Vücudun kaybettiği suyun geri kazaılmasında çok etkilidir. Kabuğunda fazlasıyla lif bulunur bu da sindirim organlarını rahatlatır. Bu da tokluk hissini artirir. Su kaybının fazla olduğu yaz aylarının vazgeçilmezidir. İçerisinde magnezyum, potasyum, sodyum, kalsiyum gibi mikro mineraller vardır.

Kabak

İçerisinde A, C ve E vitaminleri ayrıca magnezyum ve potasyum mineralleri bulunur. Kalorisi düşüktür, bu sebeple diyetleriniz de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca lifli yapısı sayesinde tokluk hissiyatının artırır.

Bezelye

İçerisinde A ve K vitaminlerini vardır. Bu sebeple yüksek miktarda vitamin içerir. . Bitkisel protein yani soya proteini  kaynağıdır. Kan şekerinin regüle eder ve glukoz yükselmesini önler.

Taze Fasulye

İçerisinde askorbik asit ve folik asit vardır. Serbest radikalleri indirgeyerek hastalıklara karşı bağışıklık güçlendirir. Posalı  yapısı ile bagirsaklari calistirir ve kalorisi düşük olduğundan diyet zamanında gönül rahatlığı ile tüketilebilir.  .

Biber

Çarliston, kıl biber, dolmalık, köy biberi, kapya, sivri biber gibi farklı çeşitleri  vardır. Hepsinin ortak noktası içerisinde bulunan c vitamini miktarının yüksek olmasıdır. C vitamini viral ve bakteriyel hastalıklara  karşı kalkan görevi görür.. Ayrıca A  ve B vitaminlerini de  içerir.

Bamya

Sağlıklı bağışıklık sistemini  destekler, içerdiği mikro elementler sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar, oksijenin dokulara gitmesini sağlar, glukoz regülasyonunu kolaylaştırır, içerisinde bulunan bitkisel kolajen sebebiyle eklemler için şifa kaynağıdır diyebiliriz. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir