• DOLAR 33.924
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2816.36
  • ...
Irakçi ile el-Hayye telefonda görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye, İran Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı Seyyid Abbas Irakçı'yı telefonla arayarak tebrik etti.

El-Hayye, görüşmede Gazze'deki ateşkes müzakerelerinin son durumu, siyonist rejimin işgal altındaki topraklarda işlediği son suçları ve Mescid-i Aksa'da statü değiştirme çabaları hakkında Irakçı ile fikir alışverişinde bulundu.

Irakçı da el-Hayye'nin tebrikleri için teşekkür ederek, İran'ın, Filistin halkını ve direnişi destekleme konusundaki yaklaşımının güçlü bir şekilde devam edeceğini yineledi.

Irakçi, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi ve ateşkes için Filistin halkı, direniş grupları ve HAMAS tarafından kabul edilen her türlü anlaşmayı destekleyeceklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Irakçi, Gazze halkının siyonistlerin suçlarına karşı 11 ay süren direnişini takdir ederek, nihai zaferin Filistin halkına ait olacağına ve İran İslam Cumhuriyeti'nin sonuna kadar Filistin'in yanında yer alacağına olan inancını ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir