• DOLAR 34.115
  • EURO 38.131
  • ALTIN 2865.696
  • ...
Kurtulmuş: "Potansiyelimizi en iyi şekilde kullanacağız, güçlü yarınları kurmak esas görevimizdir''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye milletinin bugün geldiği noktaya işaret ederek, "Bugünkü potansiyelimizi çok iyi değerlendireceğiz. Esas işimiz güçlü yarınları kurabilmektir. O da güçlü millet, güçlü devlet anlayışıyla yarının büyük Türkiyesini ortaya koyabilmektir." dedi.

Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü kutlama programları dolayısıyla Afyonkarahisar’da bulunan Kurtulmuş, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen programda konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kütahya ve Afyonkarahisar ziyaretinde Büyük Taarruz'un ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na giden yolun kutlandığı etkinliklerde vatandaşlarla beraber olduğunu söyledi.

Türkiye tarihinin güzel örneklerle dolu olduğunu, tarihin hiçbir sayfasının bir diğerinden ayrı tutulamayacağını dile getiren Kurtulmuş, "Çünkü milli kimlik ancak tarihsel bir bütünlük içerisinde milletlerin varlıklarını ele aldığınız zaman mümkündür." diye konuştu.

Türkiye milletinin, hürriyetine ve haysiyetine olan düşkünlüğünün bu milletin bir özelliği olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bu millet, en zor zamanlarda bile asla kendisine birilerinin boyunduruk vurmasına müsaade etmemiştir. Allah'a şükrederiz ki dünyanın birçok yerindeki gelişmelerle kıyasladığımız zaman görürüz ki bu millet asla emperyalizmin boyunduruğunun altına girmemiştir, asla esir olmamıştır, asla bir şekilde başkalarının kontrolü altına girmemiştir. Bu özelliğiniz dolayısıyla hiçbir zaman emperyalizmin oyuncağı olmadık." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir