• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Kaz Gölü'ne milyonluk harcama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çaldıran Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Kaz Gölünün Korunması ve Turizme Kazandırılması Projesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programınca (MDP) desteklenerek, bu proje için İl Özel İdare'nin de katkıları ile bir milyon 107 bin TL harcama yapılacağı bildirildi.

 

Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 75 dönümlük arazi üzerinde mesire alanı olarak uygulanan proje içinde restoran, kuş gözlem kulesi, yürüyüş ve bisiklet parkuru, ahşap kamelya, çocuk oyun alanları, anfi tiyatro, balık havuzu ve piknik alanları yer alıyor. 762 bin 825 TL'sinin DAKA ve 344 bin 486 TL'sinin ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanan projede inşaat çalışmaları son aşamaya geldi.

 

İlçe kaymakamı ve DAKA genel sekreteri projeyi yerinde inceledi
Projeyi yerinde incelemek amacıyla Çaldıran'a giden DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, ilk olarak Hükümet Konağı'nda İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar'ı makamında ziyaret etti. DAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Halil İbrahim Güray ve proje danışmanı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma ve Uygulama Çiftlik Müdürü Doç. Dr. Şenol Güzel'in de hazır bulunduğu heyet, projenin son durumu ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Kaymakam Dündar, beraberindeki Genel Sekreter Demirci ve diğer yetkililerle birlikte Doğubeyazıt karayolu üzerinde bulunan Kaz Gölü'nde yapımı devam eden inşaat alanında incelemelerde bulundu. Dündar ve Demirci, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilisi Vedat Akçay ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

 

"21 çeşit canlı hayvan da koruma altına alınacak"
Yaklaşık 75 dönümlük arazide yapılacak çalışmanın Çaldıran'ın sosyal-kültürel yaşantısına önemli katkı sunacağını belirten Dündar, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan yöre halkına yeni iş imkânları sunulacağını söyledi. Dündar, Kaz Gölü'nün sulak alanının turizme kazandırılmasıyla birlikte 21 çeşitli canlı hayvanın da korunmuş olacağını söyledi.

 

Kaymakamlık, devam eden projeye Çaldıran Savaşı'nın 500'ncü yılını simgeleyen Türk-İran Dostluk Anıtı ile 23 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye, İran ve Azerbaycan'ın katılacağı uluslararası 'Barış' festivali de yapmayı planlıyor. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir