• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
6 İl ve 12 İlçenin İsmi Değişecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu`dan TBMM`ye isim iadesi için teklif yağdı. Talepleri değerlendiren AK Parti, değişiklik tamamlanmadan w, x, q harfleriyle ilgili isteği işleme aldı.

AK PARTİ, BAKANLIĞA GÖNDERİYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı demokratikleşme paketi çerçevesinde il ve ilçelerde eski isimlere dönüşün kapısı açılınca, Meclis`e de bu yönde teklif yağdı. Ak Parti gelen teklifleri İçişleri Bakanlığı`na göndermeye başladı.


HAKKARİ İÇİN `COLEMERG` İSMİ

Star`ın haberine göre; W, x, q harfleriyle ilgili değişiklik olmamasına karşın Meclis bu yöndeki talepleri işleme aldı. AK Partili milletvekillerinin memleketleriyle ilgili isim değişikliği teklifleri grup başkanlığı tarafından doğrudan TBMM Başkanlığı`na gönderilmiyor. Bunun yerine teklifler bakanlığa gönderilmeye başlandı. Böylece bakanlıkca uygun görülen yer adlarının değişikliği konusunda hükümetten bir torba tasarı gelmesi bekleniyor.

YASAL DÜZENLEME İLE DEĞİŞTİRİLECEK

BDP`li milletvekilleri ise başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu`daki bir çok il ve ilçenin adının Kürtçe olarak değiştirilmesi için teklif verdi. TBMM Başkanlığı`nın içeriğindeki Kürtçe isimler ve Q,W,X harfleriyle birlikte işleme koyduğu yasa değişikliği tekliflerine göre değiştirilmesi istenen iller de bilerlendi.

BU İSİMLER LİSTEYE GİRDİ

Diyarbakır: Amed

Van: Wan,

Bitlis: Bedlis

Hakkari: Colemêrg

Bingöl: Cewlihg

Erzurum: Erzerom

İSMİNİN DEĞİŞMESİ MUHTEMEL İLÇELER;

Sur: Dikran Amed

Bağlar: Rezan

Yenişehir: Bajare Nuh

Silvan: Miya Farqin

Kulp: Pasur

Dicle: Piran

Adilcevaz: Elcewaz,

Güroymak: Norşen,

Tatvan: Tetwan,

Ahlat: Xelat

Tekman: Tatos,

Hınıs: Xınus

Bu haberler de ilginizi çekebilir