• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Dünya narenciye kongresi 2020'de Mersin'de olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin'de narenciye festivalinin açılışı gerçekleştirildi. Festivalde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2020 Dünya Narenciye Kongresi'nin Mersin'de yapılacağını açıkladı.

 

Avrupa'daki krize rağmen Türkiye ekonomisinin gayet sağlam, sağlıklı bir şekilde gittiğini söyleyen Bakan Çağlayan, "Geçen yıl milli gelirimiz 786 milyar dolar olmuş. Dünyanın 17. Büyük, Avrupa'nın 6. Büyük ekonomisiyiz. Bizin gayri safi milli hâsılatımızın yüzde 8'i yani 62 milyar doları tarımdan elde edilen bir gelirdir." şeklinde konuştu.

 

Türkiye nüfusunun yüzde 25'inin tarım sektöründe çalıştığını hatırlatan Bakan Çağlayan şunları söyledi: "Tarım sektörü 16 milyar dolar ihracat yaparak Türkiye toplam ihracatın yüzde 10'nundan fazlasını gerçekleştiriyor. 16 milyar dolarlık bir ihracatın içinde yaş sebze meyve ihracatı çok anlamlı bir yer tutuyor. Türkiye geçtiğimiz yıl 3 milyar dolar üzerinde yaş sebze meyve ihracatı gerçekleştirdi. Bu ihracatın bir milyar doları narenciyedir. Bu narenciyenin yaklaşık yüzde 40'ı Mersin'de yetiştirilen narenciyedir."

 

Bakan Çağlayan, "Dünya narenciye kongresini 2020'de Mersin'imize aldık. Şimdiden Mersinimize hayırlı uğurlu olsun." diyerek konuşmasına son verdi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir