• DOLAR 32.536
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2478.053
  • ...
Elazığ Palu'da TOKİ sıkıntıları bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Palu'da yapılan TOKİ evlerinin malzemelerinin kullanışsız olması vatandaşları usandırdı. Başbakanın açılış yapması için acele edilen ve 2010 yılında teslim edilen TOKİ evlerindeki sorunlar bitmek bilmiyor.

 

İç tesisatta kullanılan malzemelerin dayanıksız olması, ev içinde duvarların boyasının elbiselere ilişmesi, boyaların dökülmesi, mutfakta bulunan tezgâhların su geçirmeleri sonucu şişmeleri, mutfak lavabo altındaki dolapların kabarıp şişmeleri, dolapların kapaklarının yerinden düşmesi, banyo duşa kabinlerinde su birikintilerinin olması gibi sorunlar vatandaşı bezdirdi.
Bu sorunlardan dolayı ev sahiplerinin çoğu tezgâhlarını kendileri masraf yaparak değiştirmek zorunda kaldı.

 

İç tesisattaki sorunlar yetmiyormuş gibi bu defa bina dışında döküntü ve çökmeler başladı. Buna tepki gösteren TOKİ sakinlerinden Ali Demircioğlu, yaşanan sıkıntılara ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.

 

Demircioğlu, "Evlerimizi 2010'da teslim aldık, peki bu binalarımızın hali vaziyeti nedir, gelsinler bir görsünler. Bizler yetkililerden yardım bekliyoruz. 3 yılda binalarımız bu hale geldi. Her tarafı yıkılmış gitmiş ve çökmüş. Bizler binalarımızı bedavaya almadık, taksitlerimizi ödüyoruz. Sadece burası değil merdivenler, duvarlar her taraf aynı vaziyette. Yetkililer 2 yıl sonra olan şeylere karışmıyoruz diyorlar, peki bu adalet mi? Yetkililer mağduriyetlerimize kayıtsız kalmasın.''dedi. (Ebubekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir