• DOLAR 34.005
  • EURO 37.693
  • ALTIN 2794.28
  • ...
Biden'den katil Netanyahu'ya son dakika emri: Geri çekilin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda gerçekleşen Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması müzakereleri devam ediyor.

Hamas’ın katılmadığı müzakerelerde Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru ve Refah Sınır Kapısı ile Netzarim Kavşağı üzerindeki siyonist işgalinin sona erdirilmesi de konuşulan konular arasında yer alıyor.

'PHILADELPHIA KORİDORUNDAN 1-2 KİLOMETRE GERİ ÇEKİLİN'
ABD merkezli haber sitesi Axios, ABD Başkanı Joe Biden’ın katil Netanyahu ile telefonda görüştüğünü ve Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphia Koridoru’ndaki durumu ele aldığını aktardı.

Axios’un 3 siyonist yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Biden katil Netanyahu’dan askerlerini Philadelphia Koridoru’nun 1-2 kilometrelik bölümünden geri çekmesini istedi. Katil Netenyahu ise, anlaşmayı ilerletmek için askerlerini bir mevziden geri çekmeyi kabul etti. Biden ayrıca, Katil Netanyahu’nun anlaşmanın ilk aşamasında sınırın geri kalanını tutmaya devam etmesi talebini destekledi.

Öte yandan, Katil Netanyahu’nun ismi açıklanmayan danışmanlarından biri Axios'a yaptığı açıklamada, katil Netanyahu'nun sadece Philadelphia Koridoru üzerindeki bir mevziyi birkaç yüz metre kaydırmayı kabul ettiğini ve bunun siyonist rejimin sınırdaki operasyonel kontrolünü etkilemeyeceğini söyledi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir