• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Adana'da 5 yaş altı tüm çocuklar aşılanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Suriye'de görülen çocuk felci vakalarının ardından bu ülke ile komşuluğu olan 6 ilin yanı sıra Adana'daki 5 yaş altı tüm çocuklara ağızdan damla verme yoluyla çocuk felci aşısı yapılacak. Adana'da, 18-24 Kasım 2013 tarihleri arasındaki birinci turda 200 bin çocuğa aşı yapılacağı duyuruldu.

 

Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye'de çocuk felci virüsünün varlığı ve buna bağlı vakalar olduğunun açıklamasının ardından, Suriye'nin sınır komşusu olması ve yoğun nüfus hareketlerinin yaşaması nedeniyle Türkiye'nin de bu virüsün riski etkisi altında olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, "Polio Sertifikasyon Komitesi tarafından Suriye ile sınır illerimiz Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa, Şırnak, Mardin ve Suriyeli vatandaşların göç yolu üzerinde büyük bir merkez olan Adana olmak üzere toplam 7 ilde 0-59 aylık Türk ya da yabancı uyruklu tüm nüfusa en az bir ay ara ile iki tur halinde Oral Çocuk Felci Aşısı (OPA) uygulaması tavsiye edildi." denildi.

 

Birinci tur uygulamanın 18-24 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacağı vurgulanan açıklamada, "Aşılama çalışmalarımız Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulacak aşı ekipleri ve aşı istasyonları ile gerçekleştirilecek. Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı aşı ekipleri kapı kapı Adana'daki tüm evleri gezecek. Ayrıca tüm aile sağlığı merkezleri, hastaneler ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde aşı istasyonları kurulacak, böylelikle bütün ilde yaklaşık 200 bin çocuğumuza aşı uygulaması yapılacak."denildi. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir