• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
Üniversite öğrencileri eşzamanlı fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Orman ve Suİşleri Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencileri için fidan dikim kampanyası başlattı. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Batman Üniversitesi işbirliğiyle fidan dikimi yapıldı.

 

Fidan dikimine Üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüs alanına kampanya kapsamında 160 bin fide dikilmesi hedefleniyor.

 

Bakan Veysel Eroğlu'nun talimatıyla her bir üniversite öğrencisi için bir fidan kampanyası kapsamında Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde üniversite öğrencileri fidan dikti.

 

5 milyon 600 bin fidanın dikileceği kampanyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi ile eşzamanlı başlattı. Türkiye genelinde aynı anda başlayan kampanyaya Batman Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personeli yoğun ilgi gösterdi.

 

Fidan dikim törenine Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Aydeniz ve Meslek Yüksekokul müdürleri katıldı.
Tören konuşmalarını Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Özyer ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Uluçam yaptı. Özyer, Üniversite kampüs alanına 160 bin fide dikeceklerini söyledi.

 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, düzenlenen kampanyayı çok anlamlıbulduğunu belirterek, "Biz her yıl geleneksel olarak kampüs alanımıza fidan dikiyorduk. Bu yıl böyle anlamlı bir etkinlik kapsamında da üniversitemizin kampüs alanını ağaçlandırdığımız için çok mutluyuz. Doğayı sevelim, doğa bizim canımız. Öğrencilerimize her zaman doğayı korumaları yönünde önerilerde bulunuyorum. Bu çevrede biz yaşıyoruz, çevremizi ne kadar korur ve ne kadar yeşillendirebilirsek ne mutlu bizlere." dedi.

 

Konuşmaların ardından Uluçam, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Özyer, fidan dikimi gerçekleştirdi. Kampüs alanına bölge iklimi ve arazi şartlarına göre sedir ağacı, mavi servi, İran çamı ve diğer yapraklı ağaç türlerinin dikileceği öğrenildi. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir