• DOLAR 33.877
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2787.398
  • ...
Meteoroloji'den 3 bölge için yağış alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-     Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı; İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmininde bulundu.

Rapora göre; Afyonkarahisar, Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bolu, Kastamonu, Artvin, Samsun, Trabzon, Aksaray, Niğde ve Karaman'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öte yandan rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
Özellikle Ardahan çevreleri ile Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ve Ankara’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji, özellikle öğle saatlerinde yerel sağanakların etkili olacağını belirterek, Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı ve Ankara’nın kuzeyi ile Konya’nın batı kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlara karşı uyardı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir