• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gülen`den Bir Çıkış Daha: Elimde Olsa Darbecileri Bırakırdım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dershanelerle ilgili açıklama yapan ve bu konuşmasının deşifresi anında sitesine konan Fethullah Gülen, tartışmaların mecrasının da değişmesine yol açtı. `Firavunlar karşınızda ise doğru yoldasınız` ifadesini kullanan, yargılanan ve bir kısmı mahkum edilen darbecileri serbest bırakmak istediğini söyleyen Fethullah Gülen`in konuşması, dershane tartışmalarını unutturdu...

Gülen, herkul.org sitesinde yer alan sohbetinde darbe sebebiyle yargılanan `yaşlı başlı` insanları görünce ciğerinin yandığını belirterek elinde imkan olması durumunda hepsini serbest bırakmak istediğini söyledi. Gülen, Peygamber Efendimiz`in de Mekke`nin fethinden sonra müşriklere "gidin, hepiniz serbestsiniz" dediğini hatırlatarak, yargılanan darbecilerin bir figür olduğunu ileri sürdü.

Gülen`in sohbetindeki konu ile ilgili kısım şöyle:

"Cennetin kapılarını bile bunlar kapamak isteyebilirler. Bunlar girmesinler biz girelim, en azında önce biz girelim. Bunların zaten girmeye hakkı yok diyenler çıkabilir. 60 ihtilalinden bu yana onu da gördük tokadını yedik, 70 darbesini gördük tekmesini yedik. 80 darbesini gördük onunda çiftesini yedik. Hepsinden bir şey yedik. Fakat tekme atan tokat atan çifte atanın şimdi hesapları görülüyor. Biz yapmadık onu, kader hüküm verdi ve kaderin o mevzuda figürü olarak kullandığı insanlar, onları öyle yaptılar. Bana dokunan bir yanı vardı, yaşlı başlı adamlar böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim. Elimden bir imkan olsa ben onların hepsine serbestsiniz; nasıl yani, Efendimiz`in Kabe`yi fethettikten sonra dediği gibi "gidin hepiniz serbestsiniz" derim. Ne var ki birileri onları planlıyor, yapıyor, `Topuklarını birbirlerine vurdu. Karşımızda dimdik durdu bu adamlar. Bunlara bunu dedirttik.` diyorlar bir taraftan kapalı kapılar ardından diyorlar, fakat bir taraftan da camia onu sanki bir kısım elamanlarına yaptırtıyormuş gibi onlara fısıldıyor. Bir taşla iki kuşu vurma gibi bir nifak hareketi içinde bulunuyorlar. Bana yakışmayan şeyler ama müsaadenizle bu kadarını da söyleyeyim."

Gülen`in, dershanelerin kapatılmasını değerlendirdiği sohbetinde söylediği "Eğer firavunlar karşınızda ise doğru yoldasınızdır" ifadesindeki firavunlardan kimi kastettiği ise anlaşılamadı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir