• DOLAR 32.455
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2478.182
  • ...
Cuma namazı çıkısında aşure ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Muharrem ayının 10. gününde geleneksel Aşure dağıtımına başlayan Karatay Belediyesi çeşitli noktalarda aşure ikramına devam ediyor.


Programda konuşan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, "Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olması münasebetiyle bu etkiliği gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kerbela olayının, adaletin, kardeşliğin, erdem ve fazilet gibi kavramların mücadelesini yapmış olan şehitlerin yâd edildiği bir gündür. Peygamber Efendimizi, Hz Hüseyin Efendimizi, ehlibeyti ve şahadet şerbeti içen tüm şühedayı rahmetle anıyorum". dedi.


Aşure dağıtımında bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli "Birçok mucizenin gerçekleştiği Muharrem ayında Karatay Belediyesi olarak farklı bölgelerde aşure ikram edildi. Bundan önceki günlerde yaklaşık 10 bin adet aşureyi mahallelerde ve ikram evinde dağıttık bugün de Cuma namazı çıkısı Şerafettin Camii yanındaki Hükümet Meydanı'nda, Belediye önünde ve ikram evinde aşure dağıtımı yapıldı. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni layıkıyla yapma gayreti içindeyiz. İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eder, hemşerilerime saygılarımı sunarım." İfadelerine yer verdi.


Programa katılan Konya Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise birlik ve beraberliğin sembolü olarak aşure dağıtımı programlandığını ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiğin söyledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir