• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ortaöğretime Geçiş Sistemi toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Şube müdürleri, Eğitim Denetmenleri Başkanı, İlçe Milli Eğitim müdürleri, merkez ve ilçelerdeki tüm ortaokul müdürleri katıldı.

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin ele alındığı toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Üçüncüsü düzenlenen Bilgilendirme toplantısında, 28-29 Kasım 2013 tarihinde il kez yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavında herhangi bir aksaklık ve sıkıntı yaşanmaması için en büyük destekçimiz siz eğitim yöneticilerine büyük görev düşmektedir. Sınav takvimine göre derslerin işlenmesi konusuna değinerek sınava giren öğrencilerimizin önüne soru kitapçığı geldiği zaman öğrencilerimiz biz bu konuyu işlememiştik demesinler. Eğitim yöneticileri olarak amacımız 28-29 Kasım'da yapılacak olan sınavda elimizden geleni yaparak başarıyı yakalamaktır." dedi.

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin, öğrencilerin okullarında girmekte oldukları yazılılardan bir tanesinin daha denetimli bir şekilde ortak yapılmasından ibaret olduğunu dile getiren Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:
Öğrenci başarısının anlık performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayılarak belirlenmesini sağlayan bu uygulama, telafi imkânının sağlanması, merkezî ortak sınavların iki okul gününde yapılması, ortak sınavların, sınav gününe kadar işlenen konuları kapsayacak olması, merkezi sınavların süresinin bir yazılı süresi kadar olması, yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi, merkezî sınavların ilerleyen zamanlarda açık uçlu soruları da içerecek olması, her öğrencinin sınavlara kendi okullarında girebilmesi gibi yenilikleri içermektedir."

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin bu yıl ilk defa uygulandığına dikkat çeken Sarı, "Okul yönetici ve öğretmenlerin daha dikkatli olmasını, müfredat programlarının sınav tarihlerine kadar mutlaka bitiştirilmesi gerektiğini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Yapılacak bu sınavın ana ekseni okulun ve öğrencinin etkinliğini arttırmak olduğunu unutmayalım." şeklinde konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürü Sarı'nın konuşmalarının akabinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav Sistemi ile ilgili sunum yapıldı.

 

Toplantı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasıyla sona erdi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir