• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
CHP'den  Bursa'daki kentsel dönüşüme "kentsel cinayet" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Bursa'da başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin şehrin sorunlarını günden güne çoğaltacağını öne sürerek, konunun araştırılması için TBMM'ye önerge sundu.

CHP'li Kaleli önergesinde, nüfus yoğunluğunun artması ile birlikte verimli tarım arazilerinin yok edilmesi, çevre kirliliği gibi sağlıklı yaşam hakkını tehdit edeceğini öne sürerek, sosyal dönüşümün sağlanması için gereken adımların atılması amacıyla Meclis Araştırması istedi.

Kaleli, araştırma önergesinde, Bursa'da başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin şehrin sorunlarını katmerleştirerek artıracağını, nüfus yoğunluğunu trafik artışının takip edeceğini, verimli tarım arazilerinin, ovaların ve yeşil alanların yok edilmesi sonucu su, çevre ve hava kirliliğinin sağlıklı yaşam hakkının tehdit edileceğini iddia etti.

Kaleli'nin Bursa'daki kentsel dönüşüm ile ilgili Meclis'e sunduğu Araştırma Önergesi'nde şu ifadeler yer alıyor, "Başbakan'ın "kibrit kutusu ve gökdelen istemiyorum" uyarısına rağmen Bursa, kentsel dönüşüm adına kentsel cinayete kurban edilmektedir. Bunların başında da Bursa Osmangazi ilçesinde 2007 yılında "Yüzyılın projesi" adı altında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Osmangazi Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi gelmektedir. Yaklaşık 200.000 metrekarelik alanda başlatılan çalışmalar sırasında doğal ve kültürel değerler hiçe sayılmış, 300 yaşında Çınar ile 600 yıllık camii projeye kurban edilmiştir."

"Bugün artık Bursa Ulucami, Uludağ, Tophane ile anılmamaktadır." diyen Kaleli, Kentin tam göbeğinde yapılan yeni binalarla şehrin mimari silüeti açısından tam bir güneş tutulması yaşadığını söyledi. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir