• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Selçuk Üniversitesi Educatürk'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Dedeman Otel'de gerçekleştirilen fuarda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, özel ve devlet üniversiteleri ile lise son sınıf öğrencilerine Selçuk Üniversitesi'nin gelişimine ilişkin bilgi verdi.

 

Selçuk Üniversitesi'nin uluslararası alandaki bilinirliğini her geçen gün artırdığını belirten Prof. Dr. Özcan, "ABD'deki etkin bazı üniversitelerle öğrenci değişim anlaşmalarımız var. 5 yıllık eğitim-öğretim yılı süresinin 2,5 yılı Türkiye'de 2,5 yılı da ABD'de geçiyor. Eğitim-öğretim için gerek yurtdışından gelen gerekse yurtdışına gönderdiğimiz öğrenci sayısını artırmak istiyoruz." dedi.
Konya ile çevre il ve ilçelerdeki liselerin son sınıf öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde üniversite stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Selçuk, Bilkent ve İstanbul Üniversitelerinin de aralarında bulunduğu 24 devlet ve vakıf üniversitenin katıldığı, yüksek öğretim günlerinde eğitim uzmanı Sadık Gültekin öncülüğünde Uluslararası Eğitimde Doğru Rehberlik Sertifikası programları da düzenlendi.
Programda katılımcı öğretmenlere uluslararası eğitimde yol haritasının nasıl çizileceği, rehberlik ve doğru öğrenci program eşleştirmesinin nasıl yapılacağı konularında bilgi verildi. Ayrıca fuara katılan öğrencilere yönelik rehberlik, yabancı dil öğretmenlerine ise seminerler düzenlendi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir