• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Saadet Camisinin Açılışı Dualarla Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşık 2 ay önce yeniden yapılmak üzere yıkımı gerçekleştirilen Merkez Saadet Camisinin açılışı bugün yapıldı. Daha önce harabeyi andıran, cami cemaatine yetersiz kalan Merkez Saadet Camisinin açılışını Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptı. Açılışta konuşan İl Müftüsü Hasan Çağlar Kâbe`nin merkez, mescitlerin ise Kâbe`nin birer şubeleri olduğunu ifade etti. Çağlar açılış konuşmasında; "Mübarek bir ayda mübarek bir günde mübarek bir açılışta bulunuyoruz. Camiler Kâbe-i Muazzamanın birer şubeleridir. Merkez Kâbe yeryüzündeki bütün mescitler onun şubesidir. Bugün işte bu şubelerden birinin açılışını yapıyoruz." dedi.

 

Daha önce caminin hali harabeyi andırdığını ve tehlike uyandırdığını söyleyen Çağlar, "Çevrenin böyle bir camiye ihtiyacı vardı. Her ne kadar çok büyük olmazsa da çok güzel bir cami yapıldı. Camilerin yapımında sadece camide paraların toplatılması yetmiyor. Hayırsever vatandaşların da büyük ölçüde katkıları gerekir." İfadelerini kullandı.

 

Benzeri hayırların devamını ve yıllardır bitirilemeyen daha başka camilerinin de tamamlanması için ihlâslı bir şekilde hayırseverlerin yardımlarının gerektiğini söyleyen Çağlar, "Bazen camilerin yapımı yılları buluyor. İhlâslı hayırsever zenginlerimiz gayrete gelmeli ve inşaatı uzun süre devam eden camilerin tamamlanması için gereken yardımlarını yapmalarını arzu ediyoruz. Peygamber efendimiz buyuruyor. "Kim Allah için ihlâslı bir şekilde bir mescit yaparsa Allah (c.c) ta onun mukabilinde cennete ona bir köşk yapar." Bu büyük bir müjdedir. Bu Allahın bir müjdesidir. Cenabı Allah verdiği sözden caymaz." Şeklinde konuştu. Caminin kısa bir sürede tamamlanmasında katkıda bulunanlara teşekkür edip, duada bulunan Çağlar, daha sonra camiyi dolaştı ve Cuma vaazında bulundu.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir