• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Katı yakıt denetimleri arttırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, rutin olarak kış aylarında yaptığı katı yakıt denetimlerini artırdı.

 

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Tarık Yaşar, ilgili birim müdürleri ve birimlerin ilgili uzmanları, şehrin farklı yerlerinde katı yakıt tüketilen bina ve işyerleri ile katı yakıt satıcılarına yönelik denetimlerde bulundu.

 

Denetimler sırasında yetkililer, analiz edilmek üzere binalarda yakılan kömürlerden numuneler alarak, ıslak kömür yakılmaması konusunda bina yöneticilerine uyarılarda bulundu.

 

Binaların kazan dairelerinde de incelemelerde bulunan ekipler, yüksek kalorili yakıt kullanmaları konusunda ilgilileri bilgilendirerek, verimli yakma tekniklerinin uygulanmasını istedi.

 

Bina denetimlerini gece ve gündüz olmak üzere sürekli yapıldığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına aykırı davrananlara, Çevre Kanununun ilgili maddesine göre cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

 

Oduncular ve Kömürcüler Sitesi'nde de denetimlerini sürdüren yetkililer, katı yakıt satış belgesi verdikleri satıcıları sıkı denetime tabi tuttuklarını vurgulayarak, paydaş kurumlarla, standart dışı katı yakıt konusunda ortak çalışmalar yürüttüklerini belirttiler.

 

Yetkililer, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Standart dışı olduğu düşünülen katı yakıtlarla ilgili ihbarların Alo 181 çağrı merkezine ve Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 0488 213 48 46 nolu telefonuna ücretsiz iletilmesi gerekmektedir. Her bir bireyin kendi binasının yakma şeklini kontrol etmesi en etkili denetim şeklidir. Uygunsuzlukların bildirilmesi gerekiyor. " dedi.

 

Batman'da doğalgaza geçildikten dolayı katı yakıt satışlarında azalmanın gözlendiğini belirten yetkililer, hava kalitesinin geçen yıla oranla iyileştiğinin gözlendiğini açıkladı. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir