• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Gül:Komşularla dostluğun faydası birbirimize
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ı, Erzincan Havalimanı`nda Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile diğer yetkililer karşıladı.

Erzincan Atlı Spor Kulübüne bağlı 14 ciritçi ile mehteran takımı tarafından kentin girişinde karşılanan Gül, Valiliğe girişi sırasında, kendisini bekleyen vatandaşlarca karanfillerle karşılandı.

Erzincan’da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Gül, "Devletin varlığı sizin için, kamu görevlileri hep sizlere hizmet için vardır. Sizler her türlü hizmete layık olan her türlü hizmeti çokca hak eden, çok saygıdeğer vatandaşlarımızsınız. Ama sabırla devletinize bağlı, memleketinizi seven, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarsınız" dedi.

Buradan Erzincan Valiliği`ne geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Gül, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani`nin Diyarbakır`a gelişiyle ilgili, "Ne kadar komşularımızla pozitif ajandada olursak, ne kadar komşularımızla dostluk, işbirliği ve dayanışma içinde olursak o kadar birbirimize çok faydamız olur" dedi.

Dershanelerle ilgili çalışma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kaldırılmasına ilişkin, "Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil, henüz çalışma aşamasında. Dolayısıyla bakanlık bir çalışma yapacaktır, Meclis`te komisyonda görüşler hep alınacaktır" diye konuştu.

Herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor

Cumhurbaşkanı Gül, öğrenci evleri tartışmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de "Bunlardan ortaya çıkan eğer çeşitli rahatsızlıklar söz konusu olursa, problemler, adli meseleler olursa tabii ki gereği yapılır ama Türkiye bir hukuk ülkesidir. Hepsi hukukun üstünlüğü çerçevesi ve ihtiyaçlar çerçevesinde olacak konulardır. Siyasetin doğası gereği herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor gördüğüm kadarıyla" karşılığını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir