• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Gülen Grubu Hükümeti Topa Tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 AK Parti ile Gülen Cemaati arasındaki gerilim iyice su yüzüne çıktı. Dershanelerin kapatılması konusunda ciddi bir muhalefet hareketine girişen Gülen Cemaati, yayın organları aracılığıyla dört bir koldan hükümeti bu tasarıdan vazgeçirmeye çalışıyor.

Şimdilik hükümet kanadı bu hususlarda sessizliğini korurken, cemaatin eleştiri dozlarını her kanaldan arttırması dikkatlerden kaçmadı.

Önceki gün cemaatin haber kanalı olan Samanyolu Haber`de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili övgü dolu haberle hükümete zeytin dalı uzatan cemaat, beklediği karşılığı almayınca, ağız değiştirdi. Dünden beri Gülen grubuna ait başta televizyon kanalları olmak üzeri diğer yazılı ve sanal medyada hükümete ve özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı`na ateş püsküren haberlerle karşılaştı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ı yere göğre sığdıramayarak takipçilerini  şaşırtan grubun yayınları, bu kez de dershanelerle ilgili tasarı sebebiyle AK Parti hükümetini ve Milli Eğitim Bakanlığı`nı eleştiri bombardımanı başlattı. Haberlerinde  Milli Eğitim Bakanlığı`na son 10 yılda tam 5 bakan getirilmesi eleştirilirken, açık açık "AKP`nin eğitim politikası iflas etti" ifadeleri kullanıldı. Haberde şu ifadeler dikkat çekti: "Türkiye`nin geleceğine vurulmak istenen darbe Türk Eğitim sisteminin son 10 yılını da tartışmaya açtı. Defalarca değişen sistem yap-boz tahtasına döndü. Son 11 yılda MEB en çok el değiştiren bakanlık oldu. Olan öğretmenler ve öğrencilere oldu. Atanamayan öğretmenler hep sorun oldu."

 Bakan Nabi Avcı`nın bir akademisyen olduğunu özellikle vurgu yapan Gülen Grubuna ait basın-yayın kuruluşları, "Şimdi de bakanlığın bürokratlar tarafından yönetildiği iddiaları gündemde" derken, ayrıca Bakan Nabi Avcı`nın yerel seçimler için ayrılacağını da öne sürerek bir nevi temennisini dile getirdi.

Bu ani ağız değişikliği hem hükümetin dershaneler konusunda kararlı olduğunu açıklaması hem de Fethullah Gülen`in konuyla ilgili sert açıklamasının akabinde olması manidar karşılandı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir