• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Çalınan araç 52 gün sonra bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bismil ilçesinin Dumlupınar Mahallesi'nde 21 Eylül'de, gece saatlerinde çalınan 21 TB 411 plakalı araç, Lice kırsalında, plakası sökülmüş ve yol kenarına terk edilmiş halde, sahibi tarafından bulundu.

Aracın sahibi Sedat Çelik, yeni aldığı aracın evinin önünden, hırsızlar tarafından çalındığını belirtti. Çelik, "Durumu Emniyete bildirmeme rağmen, araç ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Ben de kendi imkanlarımla aramaya başladım. Dost, arkadaş ve akrabalarımı arayarak aracın bulunması için yardım istedim. Aracımı bulmak için Diyarbakır, Mardin, Batman, Kızıltepe ve Çınar bölgesini aradım. En son 52 gün sonra bir dostumu arayarak Lice'ye gittim. Orada aracımı yol kenarında terk edilmiş bir halde buldum."dedi.

Hırsızların aracını hor kullanıp hasar verdiklerini dile getiren Çelik, olay yerinde telefon çekmediği için yedek anahtarla aracı Bismil Emniyetine getirdiğini, Emniyetin araçtan parmak izi alarak inceleme yaptığını ifade etti.

Aracını çalanlara tepki gösteren Çelik, "Kendilerine başka iş yapsınlar. Kendi alın terileriyle çalışınlar. Bu pislikten bir şey çıkmaz. Bu hırsızlıkla adam olunmaz. Çalışarak mal mülk sahibi olunur. Hırsızlık parasıyla bir yere varılmaz. Hırsızlıkla nereye kadar gidilir. Utanan insan hırsızlık yapmaz. Utansalardı hırsızlık yapmazlardı." şeklinde konuştu.


Daha önce basın mensuplarına konuşan Çelik, çalınan aracını bulana 3 bin TL vaat etmiş ve konu ile ilgili olarak. (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir