• DOLAR 34.087
  • EURO 38.131
  • ALTIN 2846.967
  • ...
Tarihte bugün: 18 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

1227: Moğolistan’ın göçebe kavimlerini bir araya getirerek, Çin’den Adriyatik kıyılarına dek uzanan bir imparatorluk kuran Moğol İmparatoru Cengiz Han, attan düşerek öldü. 

1952: İzmir, NATO’nun Güneydoğu Karargâh Merkezi oldu. Böylece emperyalistler savaşlarda işgal edemedikleri topraklara barış, müzakere, veya kurulan birlik adı altında peyderpey yerleşiyordu. 

1961: Türkiye’de ilk kez bir banka soyuldu. Bankayı soyan Necdet Elmas, 30 Ağustos’ta Darıca’da yakalandı.

2008: Pakistan’da, 1999’da darbeyle Navaz Şerif’i devirerek iktidara gelen Devlet Başkanı Pervez Müşerref istifa etti. Orgeneral Pervez Müşerref, 1999 yılında gerçekleştirdiği bir askeri darbe sonucunda yönetimi ele geçirmiş ve kendisini devlet başkanı ilan etmişti. Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olan Müşerref, “bir devlet başkanının azledilmesinin ülke için iyi olmayacağını” belirterek, gelen baskılar üzerine görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. 

2016: Terör rejimi “israil’le normalleşme” adına imza altına alınan Mutabakat Metni, Meclis’e sevk edildi. Mavi Marmara’nın ruhuna aykırı bir şekilde imza altına alınan anlaşmaya, bazı İslami kesimler dışında, ses getirecek bir tepki verilmedi. 

2018: Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan 80 yaşında öldü. Annan, Birleşmiş Milletler'in yedinci Genel Sekreteri olarak seçilmişti. 2003 yılında ABD'nin Irak'a yaptığı saldırı sırasında Birleşmiş Milletler'in ABD'nin güdümünde hareket etmesi, Annan'ın oldukça eleştirilmesine yol açmıştı. 

2020: İSLAMİ HİZMETLERE ADANAN BİR ÖMÜR DAHA SON BULDU… KOVİD-19 TEŞHİSİ SONRASI BİR SÜRE TEDAVİ GÖREN FESİH GÜLER HOCA, HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU… ÇOK SAYIDA SEVENİ, FESİH HOCA'YI TEKBİR VE SALAVATLARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir