• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Diyarbakır havaalanı, Selahaddin-i Eyyubi havaalanı olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Havaalanının adının Selahaddin-i Eyyubi Havaalanı olması hususunda bir destekte Memur sen Konfederasyonu'na bağlı Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanlığından geldi.

Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir yaptığı açıklama ile Selahaddin- i Eyyubi'nin adının tarihe altın harflerle yazıldığını ve büyük bir komutan olduğunu belirterek Diyarbakır'a (Amed) yapılacak yeni havaalanına onun adının verilmesi gerektiğini söyledi.

"BDP Selahaddin-i Eyyubi isminden hep uzak durmuştur"
Toplumun her kesimi tarafından kabul edilen değerli şahsiyetlerin olduğunu ve şahsiyetlerden birinin de Selahaddin-i Eyyubi olduğunu söyleyen Gökdemir, " Selahaddin-i Eyyubi'nin ismi, tarihe altın harflerle kazınmış, ancak şimdiye kadar hiçbir kuruma ve mekâna verilmemiş olmasını en büyük eksiklik olarak görüyoruz. Yıllardır bölgede sözde halkın temsilliyetini savunduğunu iddia eden BDP; sadece ve sadece İslam'ın bayraktarlığını yapan bir komutan ve aynı zamanda İslam ümmetinin birleştirici ve bütünleyici vasfını taşıdığından dolayı Selahaddin-i Eyyubi isminden hep uzak durmuştur." ifadelerini kullandı.

"Selahaddin i Eyyubi gönüllerde taht kurmuştur"
Selahaddin Eyyubi'nin İslam ümmetinin gönlünde taht kurduğunu ve çok sevildiğini ifade Gökdemir, " İslam ümmetini teşkil eden milliyetlerden Kürt, Türk, Arap, Fars, vb gibi bu önemli şahsiyeti kendilerinden bilmiş ve kabullenmiştir. Bu anlamda Selahaddin-i Eyyubi gibi dahi bir komutan tüm ümmet için bir lider olarak görülmüştür. Bu gün bile dağınık ve perişan bir halde bulunan İslam Ümmeti Selahaddin-i Eyyubi gibi bir komutan ve liderin beklentisi ve arzusu içindedir." şeklinde konuştu.

"Selahaddin i Eyyubi, ümmeti birleştirici rol aldı"
Türkiye'deki Müslüman toplumun üzerinde Selahaddin-i Eyyubi'nin birleştirici rolü olduğuna inandıklarını belirten Gökdemir, "Özelikle çözüm süreci ile birlikte toplumumuzun nezdinde Selahaddin-i Eyyubi'nin manevi şahsiyeti, eşsiz kahramanlığı ve İslam Ümmeti için birleştirici ve bütünleyici vasfı bulunmaktadır. Diyarbakır gibi manevi dinamiklerine bağlı bir kentte Diyarbakır Havaalanına Kudüs Fatihi "Selahaddin-İ Eyyub'i Havaalanı" isminin verilmesi Diyarbakır'a çok yakışacağını, toplum tarafından da büyük bir kabul görecektir." İfadelerine yer verdi.

Gökdemir son olarak, "Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen olarak; Başbakanın 16 Kasım' da ki Diyarbakır'a yapacağı ziyarette bize vereceği en önemli mesaj ve müjdenin Diyarbakır'daki havaalanına Selahaddin -i Eyyubi'nin adının verilmesi olacaktır." İfadelerini kaydetti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir