• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Cemaat Gazetesi Dershanelerin Kapanmasına İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen Cemaati ve AK Parti hükümeti arasında uzun zamandır devam eden "dershanelerin kapatılması" polemiği Zaman’ın bugünkü haberi ile farklı bir boyuta taşındı. Gazete bugün "Eğitime büyük darbe" başlığıyla yayımladığı manşetinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığı öne sürülen kanun taslağını gündeme getirdi.

Haberde, "kapatılan dershanelerin etüt merkezi olarak çalışmasının önüne geçilebilmesi için yasadaki ‘etüt merkezi’ bölümü de tamamen yok ediliyor. Taslakta ‘ortaöğretime ve yükseköğretime hazırlık’ içeren kurs ve benzeri yapılanmaların önünün kesilmesi de hedefleniyor" ifadelerine yer verildi.

Gazete hazırlanan taslağın, bakanlığın daha önce, "Dershaneler MEB’e bağlı olmadan eğitimi sürdürecek" şeklindeki açıklamalarını da yalanladığını ve bakanlığın açıklaması ile zıt bir taslağın açıklandığını öne sürdü.

CEMAATİN ÖĞRENCİ EVLERİ DE KAPANACAK!

Taslağın yasalaşması halinde ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına yönelik, evlerdeki özel dersler de dâhil, hiçbir özel kurs verilemeyeceği belirtiliyor.

İŞSİZ ÖĞRETMEN SAYISINDA PATLAMA OLACAK!

Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte işsiz öğretmen sayısına en az 50 bin kişi daha eklenecek. Kadro vaadi verilen dershane öğretmenlerine ise 4 sınav ve bir mülakat şartı sunulması planlanıyor.

rotahaber

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir