• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Yusufi Der'den Aşura programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır'da bulunan Hükümlü-Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YUSUFİ-DER) Aşura günü münasebetiyle dernek binasında bir program gerçekleştirdi.

 

Programda konuşan Recep Özkişi Hoca, Muharrem ayının keder, gam ve matem ayı olduğuna dikkat çekerek Kerbela'nın önemine değindi.

 

Hz Hüseyin'in Kerbela'ya doğru yürüyüşünde önemli dersler ve ibretlerin olduğunu ifade eden Özkişi, "İmam Hüseyin'in üzerinde önemle durduğu bir konu vardır ki, o da Resulullah'ın gözümün nuru dediği namazdır. Savaş anında dahi izin isteyip namaz kılmışlardır. Çadırlarında Kur'an tilaveti, dua ve zikir eksik olmamıştır. Çünkü biz Allah'la irtibatımızı kopardığımız an, Rabbimizi zikretmekten aciz olduğumuz an Allah yolunda Cihat da etsek o cihadın bereketi olmayacaktır. Bir Müslüman sürekli Allah'la irtibat halinde olmalı ki o huzuru o bereketi yakalasın." şeklinde konuştu.

 

İmam Hüseyin'in hayatından ders almamız gerektiğini belirten Özkişi, İmam Hüseyin'in insanlar üzerinde zorlayıcı olmadığına ve Bile bile şehadete gittiğine dikkat çekerek, onun yarenlerinin de aynı şekilde bilerek ve planlayarak şehadete koştuğunu söyledi.

 

Katılımın yoğun olduğu programda tekbirler getirilerek ilahiler söylendi.

 

Düzenlenen program yapılan duanın ardından son buldu. (Ömer Yasin Ergin, Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir