• DOLAR 34.108
  • EURO 38.163
  • ALTIN 2859
  • ...
Rusya araya girdi! SDG-rejim çatışmasında yeni perde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus askeri heyetinin vali ve komutanlarla görüşmek üzere Kamışlı'dan Haseke'deki Şam'a bağlı güvenlik alanına ulaşmasının ardından, rejimin Doğu Bölgesi Güvenlik Komitesi'nden bir grup subay, dün  şafak vakti el-Keşme ve et-Tub kasabalarıyla birlikte Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından saldırıya uğrayan Deyrizor'un doğusundaki el-Bulil kasabasına gitti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre heyet, Kamışlı'da güvenlik alarmı devam ederken SDG ile durumu yatıştırma ve Kamışlı ve Haseke'deki güvenlik alanları üzerindeki kuşatmayı kaldırma mekanizmasını görüşmek üzere Haseke Valisi ve rejim güçlerinden askeri komutanlarla görüşmeye gitti.

Diğer taraftan rejim güçleri, farklı zamanlarda ve farklı bölgelerde kontrol noktalarında gözaltına alınan ve aralarında tuğgeneral rütbesinde iki subayın da bulunduğu yaklaşık 20 tutuklu ve hükümlünün serbest bırakılması için SDG'ye baskı yapmaya hazırlanıyor.

Şarku'l Avşat'a göre Rusya'nın bu hamlesi, Kamışlı ve Haseke'deki güvenlik alanları üzerindeki kuşatmanın kaldırılması için bu ayın 9'unda Kamışlı'da SDG ile yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından geldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir