• DOLAR 34.085
  • EURO 38.093
  • ALTIN 2834.706
  • ...
Putin'den 'toprak kaybı' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, yetkililerle yaptığı görüşmede, “Toplantımızın konusu Rusya'nın sınır bölgelerindeki durum: Bryansk, Belgorod ve Kursk bölgeleri. Meydana gelen olayların bir değerlendirmesi mutlaka yapılmalıdır ve bu yapılacaktır. Ancak şu anda asıl önemli olan, mevcut zamanda gelişen ve durumun gelişimine ilişkin tahminlere dayanan mevcut sorunları çözmektir. Elbette Savunma Bakanlığı'nın önünde duran temel görev, düşmanı topraklarımızdan kovmak ve Sınır Hizmetleri ile birlikte devlet sınırının güvenilir bir şekilde korunmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI DESTEKLEMELİYİZ”

 Putin, bölgede yardıma ve korunmaya ihtiyacı olan halkın da desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Federal Güvenlik Servisi, Rus Muhafızları ile birlikte terörle mücadele durumunu ve düşmanın sabotaj ve keşif gruplarına karşı etkili bir mücadele sağlamalıdır. Rus Muhafızlarının da kendi savaş görevleri vardır. Sivil birimler güvenlik güçlerine ihtiyaç duydukları her şeyi sağlamakla yükümlüdür. Her şeyi sıralamayacağım ama bu kesinlikle sanayi, ulaşım, inşaat, ilaç ve mali destekle ilgilidir. Son olarak, ilgili bölgelerin liderleriyle birlikte herkes asıl göreve odaklanmalıdır. Bu da yardıma ve korunmaya ihtiyacı olan halkımızı desteklemektir” diye konuştu.

"BÖLGEDE DURUM ZOR"

Kursk Bölgesi Vali Vekili Aleksey Smirnov ise toplantıda Putin'e bölgedeki durum hakkında bilgi verdi.

Smirnov, "Bölgedeki durum zor. 28 yerleşim birimi, düşmanın (Ukrayna) kontrolünde bulunuyor. Kursk toprakları içerisinde 12 kilometre derinliğe girdiler. Cephenin genişliği 40 kilometre." dedi.

Bölgede tahliye sürecinin sürdüğünü dile getiren Smirnov, cephe hattının belirsiz olmasının bu süreç için sorun oluşturduğunu anlatarak, "180 bin kişinin tahliye olması gerekiyor. Bugüne kadar 121 kişi tahliye oldu. Düşmanın ele geçirdiği 28 yerleşim birimlerindeki 2 bin kişinin durumu belirsiz." diye konuştu.

Smirnov, Ukrayna ordusunun, Kursk'un Belaya bölgesine kimyasal madde içeren füzelerle saldırılar düzenlediğini, saldırılarında 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 çocuk dahil 121 kişinin yaralandığını aktardı.

Savunma Bakanlığının talimatıyla bölgede 90 tahkimat inşa etmeye başladıklarını kaydeden Smirnov, 40 kilometre uzunluğunda siperlerin oluşturulduğunu dile getirdi.

RUS VE UKRAYNA GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

 Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus ve Ukrayna askeri güçleri arasında çatışmaların devam ettiği belirtilerek, "Ukrayna ordusu son 24 saatte 260 kadar askerini ve 31 zırhlı aracını kaybetti." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'tan bugüne kadar Kursk yönünde 1610 askerini ve 32 tank, 23 zırhlı personel taşıyıcı, 17 piyade savaş aracı, 136 zırhlı araç ve 47 otomobilini kaybettiği" aktarıldı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir