• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Habur`a 5 yeni sınır kapısı daha açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Davutoğlu, "2 yıldan fazla bir süredir gergin olan iki ülke arasındaki ilişkilerde de yeni bir döneme girildi" dedi. Davutoğlu ayrıca, Habur`a 5 kapı daha açacaklarını ifade etti.
 
Davutoğlu, "Karayolunda Habur`da 20 kilometreye varan kuyruklar oluşturuyor. Sayın Maliki`nin onayıyla Habur`da ikinci kapı ve 3. köprüye izin çıktı onların inşaatına hemen başlayacağız. 5 kapı daha açmayı planlıyoruz Habur`da. Ayrıca Suriye`deki çatışmalar dolayısıyla özellikle ulaştırma koridorları bağlamında bizim Körfez`e en kolay iniş yolumuz Irak üzerinden. İlişkilerin düzelmeye başlaması 6-7 aylık bir süreç. İlmik ilmik işlenmesi gerekiyor. Türkiye-Irak ilişkilerinin doğalı buydu. Yaşanan olumsuz gelişmeler bir parantezdi. O parantezin kapatılma iradesi iki tarafta da oluştu" diye konuştu.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak`ın başkenti Bağdat`a resmi ziyarette bulundu. Bu önemli ziyaret sonrasında NTV`de Yakın Plan`a konuk olan Davutoğlu, yaptığı ziyareti ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Davutoğlu, "2 yıldan fazla bir süredir gergin olan iki ülke arasındaki ilişkilerde de yeni bir döneme girildi" dedi. Davutoğlu ayrıca, Habur`a 5 kapı daha açacaklarını ifade etti.
 
Davutoğlu, "Karayolunda Habur`da 20 kilometreye varan kuyruklar oluşturuyor. Sayın Maliki`nin onayıyla Habur`da ikinci kapı ve 3. köprüye izin çıktı onların inşaatına hemen başlayacağız. 5 kapı daha açmayı planlıyoruz Habur`da. Ayrıca Suriye`deki çatışmalar dolayısıyla özellikle ulaştırma koridorları bağlamında bizim Körfez`e en kolay iniş yolumuz Irak üzerinden. İlişkilerin düzelmeye başlaması 6-7 aylık bir süreç. İlmik ilmik işlenmesi gerekiyor. Türkiye-Irak ilişkilerinin doğalı buydu. Yaşanan olumsuz gelişmeler bir parantezdi. O parantezin kapatılma iradesi iki tarafta da oluştu" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir