• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Yaşlı çift yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin merkez Toroslar ilçesinde oturan Bayram Ayçıkış (75) ve İslim Düz (56) adlı yaşlı çift kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.


Yaşlı çiftin komşuları ise kendilerinin de bu durumdan rahatsız olduklarını, fakat ellerinden bir şey gelmediğini ifade ederek, yetkililerin biran önce yaşlı çifte yardım etmesi çağrısında bulundular.


Şanlıurfa'da birinci eşinin ölümünden sonra İslim Düz (56) ile evlenen Bayram Ayçıkış (75) yaklaşık olarak 30 yıl önce Mersin'e taşınıp merkez Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi yerleşmiş. Bayram Ayçıkış'ın ikinci eşinden hiç çocuğu olmamış. Ayçıkış, şimdi ise ikinci eşi ile birlikte üzeri çinko ile kapalı ve iki göz baraka evde yaşama mücadelesi veriyor.


İlke Haber Ajansı'na konuşan yaşlı çift ve komşuları yetkililere seslenerek, kendilerine yardım edilmesi çağrısında bulundular.


Hayatta hiç kimsem yok
Yaşlılığından dolayı dili ağırlaşan ve zorla konuşan Bayram Ayçıkış (75) şu açıklamalarda bulundu: "Yaklaşık olarak 30 yıl önce Şanlıurfa'dan birinci eşim vefat ettikten sonra evlendiğim eşim ile Mersin'e yerleştim. İkinci eşimden de hiç çocuğum olmadı. Şu an hayatta bir kızım var oda benden uzakta. Beni arayıp sormuyor. Yaşlılığımızdan dolayı elimizden bir şey gelmiyor. Halimiz perişan. Yetkililer bize yardım etsin." dedi.


Dizindeki kireçlenmeden dolayı doğrularak yürüyemiyor
Dizlerindeki kireçlenmeden dolayı yürüyemeyen İslim Düz (56), "Benim dizlerim geçen seneye kadar iyiydi. Fakat dizlerimdeki kireçlenmeden dolayı şu an doğrularak yürüyemiyorum. Doktora gittim fakat bir çara bulamadım. Doktor üzüntüden dolayı olduğunu söyledi. Ancak ellerim ve ayaklarım üzerinde yürüyebiliyorum." dedi.


Geçimimizi 3 ayda bir aldığımız yaşlılık maaşı ile yapmaya çalışıyoruz
Kendisinin herhangi bir maaşının olmadığını söyleyen İslim Düz (56) şunları söyledi; "Geçimimizi kocamın 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşı ile sağlamaya çalışıyoruz. Komşularımız bize çok iyiler. Kendileri bize hemen hemen her gün yemek getirirler. Benim hiç çocuğum olmadı. Şuan bu barakada ikimiz yaşıyoruz. Bu arsayı başkaları almış. Burada onların hayrına oturuyoruz. Yarın ev yaparlarsa bizi bu arsadan çıkarırlar. Dışarıda kalırız. Yetkililerin bize yardım etmesini istiyoruz."


"Yaşlı komşularımıza yetkililer yardım etsin"
Yaşlı çiftin ancak kendilerinin verdikleri yemekle idare edebildiklerini söyleyen komşuları şunları kaydettiler: "Durumları çok kötü. Bir komşu kendilerine yemek verirse yerler, yoksa içerde aç kalırlar. Çok mağdurlar. Bu ev kendilerinin değil. Yarın başkaları evini alsa dışarıda kalacaklar."
Yetkililere seslenen komşuları şunları dile getirdiler: "Bu yaşlı çifti, temiz bir yere alsınlar, bakıma alsınlar. Bunlar da insan, yaşlılar, muhtaçlar. Bakım gerekir bunlara. Yetkililerin bir el atmasını isteriz. Bunlar bu barakalı evde perişan halde olduklarından dolayı bizde evimizde huzurlu değiliz." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir