• DOLAR 34.116
  • EURO 38.108
  • ALTIN 2864.537
  • ...
Netanyahu'dan Arap ülkelerine: Hamas iktidardan ayrıldıktan sonra...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Siyonist rejimin sözde Başbakanı Netanyahu Time dergisine röportaj verdi.

7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili konuşan Gazze kasabı Netanyahu, '' Savaştan sonra 7 Ekim saldırısıyla ilgili bağımsız bir soruşturma komitesi kurulacak ve ben de dahil herkesin cevap vermesi gerekecek'' dedi. 

Netanyahu, Hamas'ın caydırıcı gücüyle ilgili  hata yaptıklarını belirterek tüm güvenlik kurumlarının ortak varsayımlarını yeterince dikkate almadığını söyledi. 

Netanyahu, " Hamas iktidardan ayrıldıktan sonra, Arap ülkelerini İsrail'i tehdit etmeyen bir oluşum kurmaya yardım etmek için harekete geçirmek istiyorum. Gazze'deki hedef o kadar kesin bir zafer olmalı ki, çatışmalar durduğunda Hamas Filistin topraklarını yönetme iddiasında bulunamaz veya İsrail'i tehdit edemez. Gazze'deki savaş yakın zamanda bitmeyecek '' dedi. 

Netanyahu verdiği röportajda, ''Bu savaş yakın zamanda bitmeyecek. İran destekli Hamas'ı tamamen yok edene kadar ve bölge ülkelerine bir daha İsrail'e dokunulmayacağını öğretene kadar durmayacağız.

Sadece Hamas'la karşı karşıya değiliz. Tam teşekküllü bir İran ekseniyle karşı karşıyayız ve daha geniş bir savunma için kendimizi örgütlememiz gerektiğini anlıyoruz.

Hamas'ın Gazze Şeridi üzerindeki kontrolünü sona erdirmeden, esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin bir anlaşmayı kabul edeceğimi sanmıyorum.

Hamas'ı yok etmek için Sina'dan Gazze'ye silah kaçakçılığını engellemeliyiz, bu nedenle Philadelphi Koridoru'nun kalıcı olarak kontrol edilmesinde ısrar ediyorum.'' ifadelerini kullandı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir