• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Şeyh Said Meydanı`nda Hz.Hüseyin çadırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hz. Hüseyni anma ve anlama ekinlikleri çerçevesinde, Ehli Beyt Platformu tarafından, Diyarbakır Şeyh Said Meydanı`nda açılan çadırda, ziyaretçilere Sinevizyon gösterisi sunularak, Hz. Hüseyin`in hayatını anlatan kitaplar hediye ediliyor.

Ehl-i Beyt Platformu yetkililerinden Emrullah Kaya, yaptıkları anlamlı etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunarak, kurdukları Ehl-i Beyt Platformu`nun İslami bir platform olduğunu belirterek, "Hz. Hüseyin`in davasını anlamak ve anlatmak adına böyle bir komiteyi oluşturduk. İmam Hüseyin, Kerbela`da 72 yareniyle, kendi bedenini ve evlatlarını orada şehit vermiştir. Hz Hüseyin`in kanı, İslam`ı ayakta tutan bir meşaleydi. Eğer o kan yere dökülmemiş olsaydı, şu anda İslam, bu şekilde kutlu olmayacaktı." dedi.

`İmam Hüseyin`in davası İslam`ı ayakta tutan davadır`
Diyarbakır`da ilk olan bu çadırın, bir sonraki seneye kurulacağını sözlerine ekleyen Kaya, "Hz.Hüseyin`in davası, İslam`ı ayakta tutan bir davadır. Bu dava nasıl bir davadır ve bu dava nasıl gerçekleşti ve bu dava için ne yapmak lazım ve bu dava için nasıl mücadele etmek lazım ve Hz.Hüseyin neden kanını orada döktü? İşte buradaki maksadımız, halkın Hz.Hüseyin`in davasını anlamasıdır." ifadelerine yer verdi.

`Siyonizm kurulan Ehl-i Beyt çadırından rahatsız olmuştur`
Hz. Hüseyni`nin davasının İslami uyanışı ve İslami otoriteyi yeryüzünde hakim kılmak olduğuna vurgu yapan Kaya, " Hz. Hüseyin`in davasını anlatmak adına kurduğumuz bu çadırdan, emperyalizm ve siyonizm müthiş bir şekilde rahatsızlık duymaktadır. Biz de kanımızın son damlasına kadar Hz.Hüseyin`in davasını ayakta tutmak için çalışacağız. Yaptığımız çalışma ilkti ve biz gördük ki bu tür organizasyonlar yapılırsa insanlar daha fazla Hz. Hüseyni anlayacaktır." sözlerine yer verdi.

Kaya konuşmasında son olarak, "Niyetimiz gelecek seneler de bu çadırı büyütüp Hz. Hüseyin`in değer ve amacını canlı tutmaktır" şeklinde ifadeleri kaydetti.
 
(Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir